• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Avustralya'da , ilk İslam müzesi  açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MELBORN- Yapım çalışmalarına 2010 tarihinde başlanan ve Avrupa’nın ilk İslam müzesi olma özelliği taşıyacak olan müzenin yapımı tam olarak 10 milyon dolara mal oldu. Bunun sadece yüzde yirmisinin Avusturalya makamları tarafından sağlandığı ve geri kalanın ise özel sektörden gelen yardımların olduğu bildirildi. Müzenin kurucuları binaya olarak ‘Sanat, Miras ve Keşif’ sloganını  yerleştireceklerini duyurmuşlardı.

 

Müzenin yöneticisi olan Mustafa Fahur ve hanımı, İslam’ın imajının büyük ölçüde zedelendiği terörist saldırılardan sonra, bu fikri uygulamaya başladılar. İslam’ın gerçek imajını düzeltmek ve en iyi yolun İslam olduğunu benimsetmek ve İslam medeniyetinin insanlığa güzel katkılarını hatırlatmak olduğunu belirterek,  bu sayede, İslam hakkında oluşan yanlış algıların düzeleceğini umduklarını söyledi.

 

Müzenin hedefi İslam inancının ilkelerini açıklamayı amaçlamaktadır. Peygamber efendimizin hayatını ana hatlarıyla anlatacak afişlerin ve ayrıca matematik, tıp, astronomi alanlarında müslümanların buluşları ve katkıları sergilenecek.

 

Avusturalya’da, ticari ilişkiler de dahil olmak üzere burada  yaşayan Müslümanların tarihini ele alacak bir sergi açılacak ve başka bir sergi de ise Arap medeniyetinin, batı dünyasına olan katkılarını gösterecek. Ayrıca İslam sanat ve mimarisi deyer alacak.

 

Öte yandan müze bir mescide sahip ve gelen misafirler de her vakitte ezan sesini duyabilecekler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir