• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
"Sevgililer günü ile, topluma ahlaksızlık aşılanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Ahlak Ve Maneviyat Derneği (AVEM-DER) Başkanı Bülent Çeşmeci 14 Şubat sevgililer gününü ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Çeşmeci açıklamasında, “Sevgililer gününü birkaç başlık altında ele almak lazım. Küresel sermayenin satışların en durgun olduğu sezonlarda, tüketimi artırmak adına, Anne-Babalar günü vb. günleri kullanmaktadır. Toplum, tüketim çılgınlığına sevk edilmek isteniyor. Bunu çevremize baktığımızda görmek mümkündür. Yılbaşı, sevgililer günü vb. günlerde, o güne has sözde indirimler ve topluma hediyeleşme adı altında alış veriş tüketimi empoze edilmek  istenmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

Çeşmeci açıklamasına devamla, ”Diğer boyutu ise bizim inancımıza ahlakımıza ve maneviyatımıza gelenek ve göreneklerimize uymayan bir hadisedir. Özellikle gençler arasında flört olayının yaygınlaştırılması, normalleştirilmesidir. Aldatmaca olan sevgililer günü özellikle gençleri etkilemektedir. İslam dini meşruiyeti ön plana çıkartır, gayri meşru olan ilişkileri ise yasaklar. Ama üzülerek belirtmek gerekir ki, sevgililer günü vb. günlerde birçok haram işlenmektedir.” dedi.

 

Çeşmeci son olarak, “Bizim dinimiz, sevgiyi bir güne değil her güne yaymıştır.  Çünkü sevgiye gün tahsis edilmez. Kendisine gün tahsis edilen sevgi, sahte ve yalandan ibarettir. Bundan dolayı sevgiyi bir güne hapsetmek vicdani bir davranış değildir. Sevgi, 365 güne yayılmalı, bu nedenle kendi özümüze yani ahlak ve maneviyatımıza uygun olmayan bu tür günlerden uzak durmalı ve bunun toplumda yerleşmesini önleyici çalışmalar yapmalıyız” sözlerine yer verdi. (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir