• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
TÜMSİAD ve İŞKUR ortak proje için bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, Genel Sekreter Ahmet Yağız, yönetim kurulu üyeleri İlyas Şimşek ve Turan Taş`tan oluşan heyet, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’i makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Batman`da 2014 yılında istihdama daha fazla önem vereceklerini belirterek öncelikli hedeflerinin dezavantajlı gruplar diye kabul edilen ‘kadınlar, engelliler, uzun süre işsiz kalanlar, hükümlüler’ olduğunu ifade etti.

 

Eviz, bu guruplarda yer alan insanları TÜMSİAD’ın da içinde bulunduğu STK'larla işbirliği içinde Genel müdürlüğün desteklediği projelerle iş piyasasına kazandırmak istediklerini belirtti.

 

TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt ise, istihdamı arttırma noktasında çeşitli projeler üstünde çalıştıklarını ifade ederek, “Genç bir nüfusa sahibiz ve işsizliğin yoğun olduğu bir kentte yaşıyoruz. Bu da bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. İŞKUR gibi kurumlarla bir sinerji yaratarak bu sorunu birlikte çözmek gerekir.” dedi.

 

TÜMSİAD olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Yeşilyurt, TÜMSİAD`ın kuruluş gayesinin insanlığa hizmet olduğunu 2014 yılında yapacakları mesleki eğitimlerle iş gücü piyasasına daha fazla kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu dile getirdi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir