• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı  Bitlis`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK üyesi genel muhasip ve Genel Başkan Yardımcısı Salih Aşkın, Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki partililerden oluşan heyetle, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti. Aşkın, İl teşkilatıyla STK’ları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Hizmet bakımında 20 yıl önce Bitlis neyse şimdide aynıdır

Aşkın, ilk ziyaretini 13 Nolu Sınırlı Sorumlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına yaptı. Heyeti Kooperatif Başkanı Felemez Kök karşıladı.  Samimi bir ortamda geçen ziyarette Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Aşkın, partilerinin kuruluş amacı ve programı hakkında bilgi verdi.

Aşkın, Bitlis ili 20 yıl önce olduğu gibi yine aynı konumda bulunduğuna işaret ederek, “20 yıl önce de Bitlis’e gelmiştim. Şimdi de Bitlis’e geldim ve bu zaman zarfında sıkça da gelip gidiyorum. Fakat hizmet bakımından Bitlis, dün olduğu gibi bugün de aynı yerdedir.

Bizler Allah’ın rızasının halkın rızasından geçtiği bilinciyle, inşallah Hür Dava’nın hür kadrosuyla, bu İle hizmet sunacağız.  Çünkü bizler, halka yapılan bu hizmeti rızayı ilahi için yapıyoruz. Eğer bir annemiz, bu soğukta herhangi bir durakta, dakikalarca kucağındaki çocukla bekliyorsa, bunun hesabını Allah, o koltukları işgal eden yöneticilerden soracaktır” dedi.

Genel Başkan Yardımcılığı düzeyinde kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kooperatif Başkanı Kök, “Malumunuz Bitlis ilimizin sorunlarını az da olsa gördünüz ve buna müşahede ettiniz. 

30 dakikada gitmemiz gereken yere bir saate gidiyoruz. Bizim duraklarımızın olmayışı, trafik sıkıntıları başta olmak üzere, birçok sıkıntılarımızı basın yoluyla dile getirdiğimiz gibi, şifai olarak da yetkili makamlara izah ettik. Ama bugüne kadar bu sorunlar çözülmediği gibi, çözümü için de herhangi bir girişimde bulunulmamıştır” ifadesini kullandı.

Kök, Hür Dava Partisinin kadrosunu yakından tanıdıklarını ve kendilerine güvendiklerini vurgulayarak, “Hüda Par ilk seçime girme kararını alınca, bizler pek kazanma ihtimalini vermemiştik.

Fakat üye ve gönüllüleri sahaya inerek halkla buluşunca, evleri gezip STK’ları ziyaret edince kısa bir süre içerisinde halkın gönlünde yer edindiler. Daha önce hiç şans vermediğimiz Hüda par, 3 aylık kısa bir süre içerisinde ceht ve gayretlerinin neticesini şimdi bizler de müşahede ediyoruz.

Şimdi her sorduğumuz 5 kişiden 3’ü HÜDA PAR’a oy vereceğini söylüyor. Bu da hakikatken bizleri de sevindiriyor. Hüda par’ın kadrosuna güveniyoruz. Kendilerini yakından tanıyoruz. Dürüst ve adaletli bir şekilde bu işi yapacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Aşkın daha sonra  beraberindeki heyetle birlikte, esnaf ziyaretinde bulunarak, kahvede halkla  beraber çay içip sohbet ettiler.

Aşkın, akşam saatlerinde Memur Sen Bitlis Şubesini ziyaret ettikten sonra,  Hüda Par İl Teşkilat binasında, üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir