• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...

GAZİANTEP-  Nizip Ticaret Odası, Gaziantep İŞKUR, Gaziantep KOSGEB, Nizip Engelliler Derneği ve Sembol Danışmanlık işbirliği ile 2013 yılı içerisinde başlatılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 145 kursiyerlerin sertifika töreni yapıldı.

 

Düzenlenen törende bir açıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “ Bilindiği üzere dünya ticaret yapısı gün geçtikçe değişmekte ve gelişmektedir. Her geçen gün sınırlar kalkmakta, uzaklar yakın olmakta ve imkansız diye bir şey kalmamaktadır. Dünya ticaretinde ülke, bölge, ilçe hatta birey olarak yer alabilmek için girişimci ruhuna ve becerisine sahip olmak gerekmektedir. Bu sayede ticaret hacmi genişleyecektir.” Dedi.

 

Kendilerinin de Ticaret Odası olarak bu konudaki sorumluluklarının farkında olarak Şubat 2012 den itibaren eğitimler düzenlediğini sözlerine ekleyen Özyurt, “Bu kapsamda 1.dönem verilen kursumuzda 60, 2.dönem verilen kursumuzda 90 ve 3.dönem kursumuzda 60 kişi olmak üzere toplam da 210 girişimci adayımızın girişimcilik eğitimini almalarına olanak sağladık. 2012 yılında vermiş olduğumuz eğitimler sonucunda Nizip’te işyeri açan firma sayısı 38 ve Gaziantep’te 21 olmak üzere toplam 59 kişi yani yüzde 30 'u işyeri açmıştır. Verileri incelediğimizde emeklerin boşa gitmediği ortadır. “  diye belirti.

 

2013 yılında ise İŞKUR Gaziantep Müdürlüğü ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü ile birlikte girişimci sayılarını artırmak amacıyla 2013 yılında 75’i engelli ve engelli yakını olmak üzere toplamda 145 kişiye girişimcilik eğitimi verilmesini sağladıklarını sözlerine ekleyen Özyurt,  “Bugün burada gördüğümüz bu tablo bizler için gurur ve geleceğe dair umut vermektedir.

 

Ayrıca yeni hedeflerimiz içerisinde girişimciliğe önemli bir yer bulunmaktadır. Her yıl düzenli olarak eğitim verilmesini sağlayacağız ve eğitim alan girişimci adaylarımız arasında iş planı yarışması düzenleyerek başarılı bulunan iş planına oda olarak maddi destek sağlanacaktır. Bu sayede girişimcilerimizi teşvik etmeyi amaçlamaktayız.” (Bayram Çakar İLKHA)