• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Memur Sen'den 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı perişan olan Suriye halkına yardımlar devam ederken bir destek de Memur Sen Şanlıurfa Şubesi’nden geldi. Memur Sen Şanlıurfa Şubesi, Suriyeliler e destek için ‘Sana İhtiyacım Var’ yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Konfederasyonu Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Atçı; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla  “Sana İhtiyacım Var” yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

 

Suriye halkının yaşadığı bu drama seyirci kalmayacağız

3 yıldır devam eden iç çatışmalar sebebiyle insani dramın her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Atçı,  “Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 150 bin kişi hayatını kaybetti. 6 milyon 500 bin kişi ülkesini terk etti. Bizler ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz haksız yere bir kişinin öldürülmesini insanlığın öldürülmesi olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Memur Sen olarak kardeş Suriye halkının yaşadığı bu drama seyirci kalmadık, kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İnsanlığın birçok İslam ülkesinde yaşanılan savaşlara dur demesini beklediklerini belirten Atçı yardımların nakdi veya ayni olarak söz konusu derneklere yapılabileceğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir