• DOLAR 32.53
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2429.007
  • ...
TKY eğitim toplantıları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yeni adı “Eğitimde Kalite Sistemi” olan “Toplam Kalite Yönetimi” (TKY) Uygulamaları Eğitim Toplantıları devam ediyor. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Şube Müdürleri ve Eğitimciler katıldı. Akboğa, Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları toplantıları ile ilgili formatör öğretmenlerden bilgi aldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Akboğa,  “Millî Eğitim Temel Kanunu ile Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan Toplam kalite Yönergesi Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtı ile bağlı okul ve kurumlarda yürütülen faaliyetlerin “toplam kalite yönetimi” anlayışıyla gerçekleştirilmesini amaçlamakta. Toplam kalite yönetimi uygulama yönergesiyle ilgili faaliyetler birer plân ve proje dâhilinde Eğitim hizmetlerinden yararlananların memnuniyetini, her aşamasında ilgili tarafların gönül ve beyin gücüyle katılımını sağlayarak, ekip çalışması ön plânda tutar.” dedi. 

Daha sonra söz alan Milli Eğitimin Formatör Öğretmenleri tarafından katılımcılara, hazırlanacak projelerde amaç, kapsam, dayanak, tanımlar, temel ilkeler, uygulamalar, yürütme ve yürürlük konuları anlatıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir