• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
HÜDA PAR Mardin adayları basınla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Hür Dava Partisi,  Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediye başkan adaylarını tanıtmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

Tanıtım programına, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ve Yeşilli Belediye Başkan Adayı Metin Tekin ile Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik katıldı.

Açıklamasında; gençlerin ahlaki bir çöküntüye doğru yuvarlandıklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç,  ahlaki yozlaşma ile mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Kılınç: “Allah kısmet ederse ve seçilirsek ilk icraatımız 31 Mart sabahı belediyelerin kapısına ‘Rüşvet alanda veren de melundur’ tabelası asmak olacak. Hepiniz de o tabelaları göreceksiniz. Belediyelerin malını yetim malı gibi koruyacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız. Belediyelerin malı ümmetin malıdır ve ümmetin malını da hizmet için kullanacağız. Gençliğimizde özellikle hızla ahlaki çöküntüye doğru bir yuvarlanma söz konusudur. Maddi hizmetle birlikte manevi alanda da halkımıza hizmet getireceğiz. Halkın orta tabaka ve fakir kesiminin yükünü hafifleteceğiz. Halkımızla aramıza hiçbir zaman duvar örmeyeceğiz. ”şeklinde konuştu.

Kürt sorunu ve bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili yöneltilen soru üzerine Kılınç; “ Parti olarak her zaman çözümden yana olduğumuzu ve bu çözümün bütün kesimlerin katılımıyla adalet ve kardeşlik temelinde çözülebileceğini söylüyoruz. Yıllardır bölgemizde sivil toplum kuruluşları (STK) ve partimize yönelik iki yüzden fazla saldırı gerçekleşmesine rağmen bunların failleri bir türlü yakalanmadı ve buna rağmen sağduyuyu elden bırakmadan hep sabrettik.  Barış ve huzur ortamının bozulmaması için gösterdiğimiz bu hassasiyeti maalesef muhataplarımızda göremiyoruz. Devlet Türk Ergenekon’unu kısmı olsa da ortaya çıkardı ama Fıratın doğusundaki Kürt Ergenekon’una hiç dokunulmadı. Biz de parti olarak diyoruz ki Fırat’ın doğusunda ki Kürt Ergenekonu da araştırılsın ve kim zalimse kim haksızlık yapmışsa ortaya çıkarılsın. Devletin yıllardır uyguladığı imha ve inkâr politikasını bu gün bölgede BDP/PKK  bize karşı uygulamaktadır. Her kesin birbirine tahammül etmesi lazımdır.” dedi.

Kılınç’ tan sonra konuşan Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ise “Emin olacağız, ehil olacağız, adil olacağız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir