• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Muhacir Okulu yeni binasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İslam dünyasının farklı bölgelerinden savaş ve işgaller sebebiyle Türkiye`ye sığınan muhacir çocuklar için açılan Muhacir Okulu yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Çoğunluğu babaları savaşlarda yaşamını yitirmiş yetimlerden oluşan Kafkasya ve Orta Asyalı çocuklar yeni eğitim döneminde yeni hizmet binasında başlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Çeçenistan eski Şeyhülislamı Şemseddin Batukayev`in de katıldığı bir törenle hizmete başlayan okulda 112 çocuk eğitim görüyor. 

Muhacir Okulu, Türkiye`de okula gidemeyen çocuklara hizmet veriyor. Burada Türkçe eğitimini tamamlayan ve sığınmacı ya da düzenli ikamet alan çocuklar daha sonra istedikleri okula kayıt yaptırabiliyorlar. 

Kolej kalitesinde eğitim
İMKANDER`in Muhacir Okulu`nda çocuklar, Türkçe, Rusça, İngilizce ve Arapça dil eğitiminin yanısıra; Türkiye`deki İlköğretim müfredatında olan Matematik, Sosyal Bilgiler-Hayat Bilgisi ve Fen derslerini alıyorlar.M 

uhacir çocuklar bu derslerle birlikte Kur`an-ı Kerim, İslam Tarihi-Siyer ve temel İslami İlimler alanındaki konular hakkında da yoğun bir eğitim alıyorlar. 

Türkçe dil eğitimi veren öğretmenler dışındaki öğretmenlerin tamamı da çocuklar gibi muhacirlerden oluşuyor. 

Öğretmenlerin içinde Çeçen, Özbek, Kazak ve Suriyeli mülteciler de bulunuyor. Bu şekilde dernek mültecilere istihdam oluşturmayı da hedefliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir