• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye`de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için en önemli sorunlardan birisi olan yetişmiş nitelikli çiftçi ve tarım çalışan ihtiyacını gidermek için İŞKUR tarafından geçen yıl

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile başlatılan proje, 2014 yılında 60 ile yaygınlaştırıldı.

Yetkililer, tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde 14 bin kişinin eğitilerek, bilinçli çiftçi ve tarım çalışanı olarak yetiştirileceğini açıkladı.

51 ilde 11 bin kişiye eğitim verilecek

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" ve "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projeleriyle sektöre 2013 yılının son çeyreğinde, nitelikli eleman kazandırmak için çok önemli adımlar atılırken, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesiyle 51 ilde yaklaşık 11 bin kişiye eğitim verilmesi planlandı.

15 gün boyunca toplamda 120 saat eğitim alacak kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları alanında uzman eğiticiler tarafından anlatılacak.

20 lira cep harçlığı

İŞKUR`un desteğiyle 60 ilde 14 bin kişiye verilecek eğitimlere katılacak kursiyerlere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri tarafından 20 lira kursiyer cep harçlığı ödenecek.

Ayrıca kursiyerlerin iş kazası, meslek hastalıkları ve Genel Sağlık Sigortası primleri de yatırılacak.

AB kaynaklı hibe imkanı

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, Avrupa Birliği kaynaklı hibe destekli projelerden yararlanma imkanı da bulabilecek.