• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...

DİYARBAKIR – Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği(KURDSİAD) girişim grubu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını (DTSO) ziyaret etti. KURDSİAD, kurmayı hedeflediği  yeni dernek hakkında DTSO görüş alış verişinde bulundu.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ile görüşen grupta Baki Karadeniz, Hüseyin Bardakçı ve Şükrü Adanır’dan oluşan girişim grubu sekretaryası, girişim grubunda bulunan Mimarlar Odası Başkanı Merthan Anık ve TOBB Genç Girişimciler Başkan Yardımcısı Mehmet Akyıl yer aldı. KURDSİAD heyeti, derneği yakın bir zamanda resmiyete kavuşturacaklarını belirterek, bir çatı kurum olan DTSO’nun da görüşlerine başvurmak istediklerini dile getirdi.

 Sayar: Çözüm süreci, ekonomi boyutunu ön plana taşıdı

Çözüm sürecinden bu yana artık ekonomi boyutunun ön plana çıktığını belirten Sayar,  ekonomik kalkınmanın, temel hak ve özgürlükler kadar önemli olduğunu söyledi. Sayar, “Dernekler de bu işin önünü açacak önemli kurumlardır. Sivil Toplum Kuruluşları bir çok konuda, hatta mevzuat belirleme noktasında dahi belirleyici olmaya başladı. Kalkınmanın önünü açacak bu çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.” dedi.

Sayar  ayrıca  resmiyete kavuşur kavuşmaz, kendilerini Diyarbakır İş Konseyi’ne davet edeceklerini de sözlerine ekledi ve başarılar diledi.

İş dünyasında Kürdistan adını taşıyan ilk dernek olacak

Sekretarya adına konuşan Hüseyin Bardakçı, resmileştiklerinde Kürdistan ismiyle kurulan ilk iş derneği olacaklarını belirtti.

Heyette yer alan Baki Karadeniz de, siyasal olmaktan çok iş hayatının temel sorunlarıyla ilgili bir duruş sahibi olacaklarını vurgulayarak, Diyarbakır’la sınırlı olmayan bölgesel bir dernek olacaklarını dile getirdi.

Şükrü Adanır ise, ticari ahlak kriterlerinin oturması için çeşitli eğitim faaliyetleri yapacaklarını belirtti.(Ekrem Payan-İLKHA)