• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
İşte birinci gelen afiş ve anlatıkları…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Peygamber Sevdalıları Platformunun 2014 yılında düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, gerçekleştireceği  salavat kampanyasının afişi belli oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında caddeleri, reklam panolarını ve iş yerlerinin camekanlarını süsleyecek afişle  vatandaşlar, Hz. Peygamber (sav)’e salavat getirmeye davet edilecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2007 yılından yana düzenlenen salavat kampanyasına ilgi her geçen yıl artarken Platform, bu yılki kampanyada vatandaşların her güne binlerce salavat sığdırmasını istiyor.

Birinci gelen afişteki detaylar…

Peygamber Sevdalıları Platformunu tarafından düzenlenen afiş tasarım yarışmasında birinci gelen ve Hayrettin Cens’e ait olan çalışmanın her karesinde mesajlar gizli.

Afişin sol üst köşesinde yazılan “mewlid 1435” ile Hz Peygamberin kutlu doğumunun  1435 yılına işaret edilirken mewlid sözcüğünün ortasına yerleştirilen Arapça (waw) harfiyle dikkatler bu kelimeye çekiliyor. Afişin üst kısmında büyük harflerle  yazılan “HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V.)” lafzı ile  afişi okuyan herkesin en az bir defa salavat getirmesi sağlanıyor.

 Afişin manşetinde yer alan “Her Güne Binler Salavat”  söz öbeğiyle Peygamber Sevdalıları Platformu; halkın, her gün binlerce salavat ile kampanya ’ya destek vermesini istiyor.  Afişin manşetinin sağ kısmında küçük puntolarla yazılan “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salat ediyorlar. Ey iman edenler, siz de ona salat edin, selam edin!”(Ahzap-56) ayeti kerimesiyle salavat kampanyasının gerekçesi dile getiriliyor.

Afişin resim kısmında ise tespih taneleri üzerindeki Arapça olarak yazılan “Muhammed Aleyhiselam” lafzı göze çarpıyor. Söz konusu resim ile tespihlerle çekilecek salavatlara işaret ediliyor. Afişin sağ alt köşesinde ise kampanyayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformunun yine Hz Muhammed (sav)’in ismine vurgu yapan  logosu yer alıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir