• DOLAR 32.599
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2411.79
  • ...
HÜDA PAR`ın Kürdistan temasları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HEWLÊR - Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) Güney Kürdistan`daki temasları sürüyor. Daha önce de Güney Kürdistan`da birçok siyasi partiyi ziyaret eden HÜDA PAR yetkilileri, ikinci kez siyasi partiler ile bir araya geliyor. Özellikle bölge sorunlarını masaya yatırarak fikir alış-verişinde bulunan HÜDA PAR heyetinin birçok siyasi partilerle görüşmesi bekleniyor.

Aralarında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ve Şura Meclisi Üyesi Dr. Halef Yılmaz`ın da bulunduğu heyeti Bizotnava İslami Partisi`ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Komela İslami Kürdistan Partisi`ne geçtiler.

Komela İslami Kürdistan Partisi Lideri Mamoste Ali Bapir`in Bağdat`ta olduğu HÜDA PAR heyetini Komela İslami Kürdistan Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Abdussettar Mecid, Siyasi İlişkiler Sorumlusu Haci Bilal , Şura Üyesi Hasan Babekir, Halkla İlişkiler Sorumlusu Haci Hêmin, Siyasi Büro Sorumlusu Nebez Ahmet karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Lice olayının sorulması üzerine söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu şunları söyledi: "Kulp`ta ilçe binamızın açılışının ardından aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan  Adayımız Mehmet Hüseyin Yılmaz`ın da bulunduğu bir heyet, konvoy şeklinde Lice`ye gittiler. Lice esnafını ziyaret eden başkan adaylarımız, sıkıntılarını dinledi ve parti tanıtım broşürü dağıttı. Esnafımız gayet güzel bir şekilde karşıladı.Yaklaşık 100 araç vardı ve esnaf ziyaretinin bitimiyle arkadaşlarımız araçlarına binerek ilçeden ayrılmaya hazırlandılar. Konvoyun bir kısmı ilçeden çıktı ve arkada kalan 10 ve 15 araç, BDP ilçe teşkilatından çıkan bir grubun taşlı saldırıya uğradı. Hatta elinde keleş olanlar bile vardı. Tabi taşlı saldırının ardından arkadaşlarımız araçlardan indiler, neyse tekrar araçlarına bindikleri sırada taşlı saldırı yine başlıyor. Birçok parti üyemiz saldırıda yaralanıyor. Olay yerine gelen polis ise parti üyelerimize biber gazı sıkıyor. Bu müdahale sonrası olay yerinde 4 tane aracımız kalıyor. Polis, araçların alınmasına izin vermiyor, Diyarbakır Emniyet Müdürü de beni arayarak, araçları yarın teslim edeceğini söyledi. Olay saat: 16.00`da yaşanıyor. Olaydan 4 saat sonra da polis merkezi bahçesinde 2 araç ile olay yerinde olan 2 araç bu saldırganlarca yakılıyor. Buna rağmen olayda yaralanan ve hastaneye getirilen parti üyelerimizin resimlerini çekerek ve kendi yaralılarıymış gibi `HÜDA PAR Kürtlere saldırdı` şeklinde haber servis ediyorlar. Kendileri dışındakilere tahammül etmiyorlar."

 Ziyareti değerlendiren Komela İslami Kürdistan Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Abdussettar Mecid, HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, "HÜDA PAR`ın bizleri ziyaret etmelerinden çok memnun olduk. Özelikle Güney`de ve Kuzey`deki Kürtlere daha çok hizmet edilmesi için bu görüşmelerin daha da ileri gitmesi ve gelişmesi gerekir. Önlerinde yerel seçimler var, seçimlerde başarıyı elde edip, halkın desteğini de arkasına alarak daha iyi hizmetlerde bulunmasını temenni ediyoruz. Her şekilde HÜDA PAR`a destek vermemiz lazım. BDP ve HÜDA PAR arasındaki sorunların kardeşçe ve diyalog ile çözülmesini temenni ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız." dedi.

HÜDA PAR heyetinin diğer siyasi partileri de ziyaret etmesi bekleniyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir