• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Öğretmen adaylarına pedagojik formasyon eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının ilk defa bu yıl öğretim yılında başarıyla hayata geçirileceğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Pedagojik Formasyon eğitimini alacak öğretmen adaylarının yerleştirme işleminin ÖSYM eliyle ALES ve mezuniyet puan ortalamasına göre merkezi sistemle yapıldığını ifade etti.

 Merkezi yerleştirme sonuçlarına dayanarak kayıt yapmaya hak kazanan 120 adayla ilgili olarak bilgi veren Rektör Omay, adayların Felsefe Grubu, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Sanat Tarihi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ile İlahiyat olmak üzere altı farklı alanda 20’şer kişilik kontenjanlar halinde eğitim alacağını söyledi.

 Prof. Dr. Omay, öğretmen adaylarına, eğitim ve öğretim için sahip olmaları gereken öğretmenlik becerilerinin kazandırılması noktasında “Pedagojik Formasyon Programı” derslerinin seçkin ve alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verileceğinin altını çizerek:“

 Verdiğimiz bu eğitim sayesinde öğretmen adayları, öğretmenlik fikrini uygulamaya geçirme konularında bilgi ve beceri edinmektedirler. Bu eğitimle, öğretmenlik becerilerinin kazandırılması yaygınlaştırılması ve öğretmen adaylarının potansiyellerini gerçekleştirilmelerine imkân sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 İki dönem şeklinde bir öğretim yılı boyunca verilmesi gereken Pedagojik Formasyon Eğitimi, bu yıl ilk defa uygulanan merkezi yerleştirmeye ilişkin işlemlerin gecikmesinden dolayıAğustos ayı öğretmen atamalarına yetişecek şekilde yoğunlaştırılmış eğitim programı halinde uygulanacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir