• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Batman Savcılığından KESK üyelerine dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Demiryollarının yeniden yapılandırılması adı altında yapılan özelleştirme ve tasfiyeye karşı Batman’da yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle Batman Cumhuriyet Savcılığı, “gösteri ve yürüyüşe muhalefetten” 17 KESK üyesi hakkında dava açtı. Açılan davaya tepki gösteren KESK üyeleri, Adliye Sarayı önünde saat 08.30’da basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını BTS Batman İl Temsilcisi Mustafa Coşkun, okudu. Coşkun, AK Partinin yıllardır devletin var olan kurumlarını özelleştirme adı altında tasfiye etmeye dönük olarak politikalar yürüttüğünü belirterek, “Devletin kurumlarını özel şirketlere peşkeş çeken iktidar demiryollarını da yeniden yapılandırma adı altında özelleştirerek tasfiye adımları atmıştır. Devletin kurumlarını sırtında bir kamburmuş gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirerek şirketlere devretmiştir. Özel şirketler kar amacı adı altında kendi trenlerini işletecek çalışan sayısını düşürecek ve kurum çalışanları artık şirket çalışanı olarak görülecektir. Ülkemizde kar eden kurumları özelleştirerek tamamen tasfiye eden iktidar bur politikalarıyla ulaşımı bir hak olmaktan çıkarmıştır.” dedi.

İktidarın tasfiyeci ve özelleştirmeci politikalarına karşı örgütlü güçlerini ortaya koyarak birçok eylem ve etkinlik düzenlediklerini ifade eden Coşkun, “Düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde ve yürüyüşlerde birçok arkadaşımız cezalandırıldı ama bizler mücadelemizden asla taviz vermedik. Demiryollarının yeniden yapılandırılması adı altında yapılan özelleştirme ve tavsiyeye karşı ülkenin birçok ilinde ve batmanda da kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirmek amacıyla yapmış olduğumuz yürüyüşe karşı Batman Cumhuriyet Savcılığının 17 arkadaşımız hakkında “gösteriş ve yürüyüşe muhalefetten” hakkımızda dava açtı. KESK olarak yıllardır iktidarın bu talan ve tasfiyesine karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir