• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
 PKK İslam`ın Gerçek Temsilcisi (!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Münir Aydın/Haber-Analiz

Seçim süreci ile beraber Öcalan`ın sorgu (!) esnasında çekilen görüntüleri Cumhuriyetçi-Ulusalcı kanat tarafından medyaya  sürüldü. Kasetlerin internet ortamında paylaşılmasından sonra BDP,PKK,KCK`nın etkisiz ama yetkili şahısları tarafından hergün  basın açıklamaları yapılıyor.

Basın açıklamalarının tek bir başlık altında toplanması ilginç... "Çözüm sürecini hedef alıyorlar." Bu başlık kamuoyuna
demeç veren BDP,PKK,KCK yetkilileri, demeçlerini verirken herzaman ki gibi saldırgan tavırlarından vazgeçmiyorlar. Kendilerinin  dışındaki bütün oluşumlara saldırarak kendilerini savunabileceklerini düşünenler, geçmişte yanıldıkları gibi günümüzde de yanılmaya  devam edecektir.

Öcalan`ın görüntüleri ile ilgili BDP,PKK ve KCK`nın en üstünden en altına kadar herkese mikrofon uzatıldı. Uzatılan mikrofona verilen
cevapların ortak bir tarafı saldırganlık. KCK Toplumsal Alan Koordinasyon Üyesi Cemal Şerik, Öcalan`ın görüntülerinin medyaya yansıması
üzerine verdiği bir demeçte görüntülerin paylaşılmasını bir saldırı olarak niteliyor ve "Saldırıların hedefi çözüm sürecidir." diyor.

Bütün etkisiz yetkililer gibi o da "çözüm süreci" kılıfının altına giriyor. Bu görüntülerin paylaşılmasından o kadar rahatsız oldular ki,  neredeyse yer yer işbirliği yaptıkları şövenlerle ip`leri tamamen koparmaya geldiler. Yıllardır mücadele ettikleri ve binlerce fertlerini  bu yolda kurban verdikleri devletin kirli eliyle ittifaka girmeyi meşru sayan zihniyet, kendi topraklarından olan kendi halkıyla barışık bir hayat sürdürmeyi öğrenemedi.

Şerik, verdiği demeçte HÜDA PAR`ı da hedef almayı unutmuyor... Alakalı-alakasız her konuda HÜDA PAR`a değinen PKK`nin yetkililerini herhalde  büyük bir telaş sarmış. "Aponun görüntülerinin internete İP tarafından verilmesi ile HÜDA PAR`ın ne alakası olabilir" demeyin, çok alakası var;

Müslüman Kürt halkı Apo`nun gerçek yüzünü görecek ve artık oylarını Apo ve yandaşlarına değil, Kürtlerin bağrından çıkmış HÜDA PAR`a verecek.

PKK`nin yetkilileri de biliyor ki, Kürt halkı artık onların gerçek yüzünü gördü.

Cemal Şerik, yaptığı açıklamada siyer dersi (!) vermeyi de unutmuyor. Öyle bir siyer dersi ki, akıllara ziyan... Amed Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz`ın  Lice saldırısı sonrası yaptığı açıklamada ‘Lice’de yaşanan olay, Marksist ideoloji ile İslam düşüncesinin çatışmasıdır’ sözü o kadar zoruna gitmiş ki,  sosyalizm ile İslam`ın aynı olduğunu söyleyebilecek kadar başını döndürmüş. Başı o kadar dönmüş ki, bir de kalkıp "Gerçek islamın özü PKK’de temsilini buluyor." diyor.
Herhalde Şerik, bu demeci verirken kendinde değil...

Yıllardır bölge halkına sosyalizmi dayayıp şimdilerde İslami bir kılıfa bürünmeye çalışan BDP,PKK,KCK yetkilileri herhalde seçimden sonra MOR elbise giyip, LGBT`liler  ile davul-zurna eşliğinde halay çekerler.

Bir de kalkıp tehtit ediyor.

Cemal Şayık, akla ziyan bu açıklamalardan sonra "HÜDA PAR, Lice’de Batman’da olduğu gibi halka saldırmaya devam ederse halkta buna karşı cevapsız kalmaz." diyor.

Bizim oraların çok güzel bir sözü var; "Doğru yalan söyle" diye... Şayık, BDP`nin ayak takımının gerçekleştirdiği saldırıyı hem halkın saldırısı olarak gösteriyor hem de sanki HÜDA PAR saldırmışta onlarda savunma yapmış gibi akıllara ziyan bir açıklama yapıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir