• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da seçimler barış ve huzur içerisinde geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 2 Nisan Polis Evi’nde yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin barış ve huzur içerisinde geçmesini sağlamaya dair 14 maddelik protokol imzalandı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, büyükşehir adayı göstermiş olan siyasi partilerin temsilcileri, İl Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarıyla iki saatlik bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız toplantı neticesinde önümüzdeki dönemde seçimin karşılıklı saygı, hoşgörü ve huzur içerisinde yürütülmesini teminen, 14 maddeden oluşan, ama içeriğinde daha fazla alt maddeler bulunan kararlar aldık. İşin doğrusu, bütün İl Başkanlarımız Ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımız kararların alınması sırasında, hem tartışma ortamının barış içerisinde geçmesine katkı sağladılar, hem de değerli fikirleriyle, bizim gelecekle ilgili, doğru kararlar almamıza vesile oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplantıda ayrıca İl Seçim Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısının da, işin hukuki yönüne dair bilgiler verdiğini dile getiren Vali Doğan, “Bizi bu konuda doğru yönlendirdiler. Van’da Türk demokrasisinin kazançlı çıkacağı bir seçim dönemi diliyorum ve bütün siyasi partilerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum.” diye konuştu.  

İşte protokole imza atan parti yöneticileri…

Toplantı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Komutanı İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cemal Şen, CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kurukçu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Alkoç, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Musa İtah, BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Özay İlhan, SP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fettullah Erbaş, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Emin Muçir, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) İl Başkanı Rasim Sayğın ve Hüda-Par Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz tarafından protokolün imzalanmasıyla sona erdi.

Bu arada Seçim Güvenliği Toplantısı ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, toplantının olumlu bir havada geçtiğini ve olumlu sonuçlar alınabileceğini söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir