• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Azerbaycan ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA – Selçuk Üniversitesi ile Azerbaycan’ın Ganja kentinde bulunan Devlet Tarım Üniversitesi arasında Eğitim-Araştırma alanında ‘İşbirliği’ ve ‘Mevlana Değişim Programı’ protokolü imzalandı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Jafarov tarafından imzalanan protokolle iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanacak, ortak araştırmalar yapılabilecek. 

 

Hedef eğitim köprüsü kurmak 

Azerbaycan’daki üniversitelerle işbirliği içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Gökbel, “Bu protokolle diğerlerinde olduğu gibi öğrenci ve öğretim elemanı değişimi sağlanabilecek, böylelikle iki ülke arasında eğitim köprüsü kurulacaktır. Bu vesileyle protokolün her iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Selçuk Üniversitesi ile işbirliği halinde olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Jafarov ise, protokolün iki üniversite için oldukça faydalı olacağına inandığını söyledi.

 

Öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açıldı

Ardından her iki rektör protokol metnini imzaladı. Protokolle öğretim elemanı değişimi, akademik çalışma için öğrenci değişimi, bilgi, akademik ve araştırma malzemeleri ve yayınların değişimi ile kuramlar arası işbirliği sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası ortak araştırma planlaması gibi konularda anlaşma sağlandı. 

 

İmza töreni sonunda Gökbel, Jafarov’a Selçuk Üniversitesi’nin köstekli saati ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün ‘Gönle Yolculuk’ adlı kitabı takdim etti. Rektör Jafarov ise Rektör Gökbel’e Azerbaycan haritasının bulunduğu bir tablo, üniversite arması ve Haydar Aliyev’in imzasının yazılı olduğu plaket hediye etti. (İlyas Yavuz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir