• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Karacadağ köylülerinin hırsız isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son aylarda Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde bulunan yaklaşık 20 köye dadanan hırsızlar son işlerinde yakayı ele verdiler.

Yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı adeta isyan eden bölge halkı yaşanan bu hırsızlık olaylarının sorumlularının biran önce gerekli cezaya çarptırılmaları gerektiğini söyledi.

Diyarbakır- Siverek karayolu kısa bir süreliğine trafiğe kapatıldı

Bu akşam 19.30 sıralarında köylerine gelen ve köyden de kavga ettikleri bir kişinin bacağını kırarak kaçan hırsızlar halkın öfkesinden korunmak için Pirinçlik askeri karakoluna sığındı. Hırsızları takip eden köylüler Pirinçlik karakoluna sığınan hırsızları almak isteyince karakol önünde arbede yaşandı. Öfkeli köylüler Diyarbakır- Siverek karayolunu kısa bir süreliğine trafiğe kapattı.

Karakola sığınan hırsızları almak isteyen köylüler karakoldan çıkan bir askeri aracı, içinde hırsızların olması ihtimaline karşı durdurarak aracın bagajını açtırıp içine baktılar. Yükselen tansiyon sonrası olay yerine zırhlı birliklerden 3 araçlık takviye kuvvet çağırıldı.

Köylülerden kurtularak 47 KT 121 plakalı bir pikap araçla kaçan 2 hırsız zanlısı ise Demirli köyü mevkiinde korucular tarafından yakalandığı ifade edildi.

Son bir aydır evlerinde rahat uyuyamıyorlar

Olay ile ilgili olarak İLKHA’ya konuşan mağdur köylüler askerlerin tavırlarından rahatsız olduklarını, hırsızları korumanın bir anlamının olmadığını söyleyerek, bu hırsızların yüzlerini görmek istedikleri ve bunları tanımak istediklerini söyledi. Son bir aydır evlerinde rahat uyuyamadıklarını söyleyen köylüler, akşam saat 17.00 den sabah saat 06.00’ya kadar nöbet tuttuklarını ama buna rağmen hırsızlarla baş edemediklerini söylediler. Akşam saat 18.00 sıralarında evinde oturduğu bir anda koyunlarının kapısının önünde çalınmaya çalışıldığını anlatan Nezir Yasin isimli köy sakini ise 10 gündür nöbet tuttuğunu ve köyünde 35’e yakın koyun çalındığını söyleyerek içine düştükleri bu durumun yetkililer tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Aynı köye iki gün üst üste gelmişler

Tokaçlı köyü sakinleri ise çevrelerinde bulunan 4 – 5 köye musallat olan bu hırsızların sırasıyla her gece bir köye saldırdığını, bundan dolayı her gece nöbet tutmak zorunda olduklarını söylediler. Hırsızların dün akşam da köylerinde 5 tane büyük baş hayvanı çaldıklarını söyleyen köylüler, aynı hırsızların hiç çekinmeden bu akşam da köye geldiklerini ve kendilerini fark eden bir köy sakinin bacağını kırarak bisikletleri ile kaçmaya çalışırken kendileri tarafından fark edildiklerini ifade ettiler. Olaydan sonra kaçamayacaklarını anlayan hırsızların karakola sığındığını söyleyen köylüler bu hırsızları tanımak istediklerini ve bunu öğrenmedikçe de karakolun önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

“Bu adamlar iki gün sonra serbest kalarak yine bu işi yapmaya devam ediyorlar”

Hırsızlık yapan bu kişilerin mutlaka kendilerine yakın köylerde oturduklarını ve bunların ailelerini de tanıdıklarını söyleyen köylüler, yaşanan bu hırsızlıkların önüne geçmenin bir tek yolu olduğunu, bunun da bu insanları tanıdıktan sonra gidip aileleri ile konuşarak onları çocuklarına sahip çıkmalarını sağlamakla olacağını ifade ettiler. Mağdur köylüler, “gidip çocuklarına sahip çıkmaları için uyaracağız. Bunun başka da yolu yok. Çünkü bu gün yakalanan bu adamlar iki gün sonra serbest kalarak yine bu işi yapmaya devam ediyorlar” diyerek devletin yaptığı uygulamalara sitem ettiler.

“Gereken adımlar atılacak”

Konu ile ilgili İLKHA’ya açıklamada bulunan Diyarbakır Bağlar ilçesi Kaymakamı Dursun Balaban, köylülerden hiç birinin hakkını kesinlikle zayi etmeyeceklerini belirterek, “Vatandaşımız gitsin rahat rahat uyusun. Hakları ne ise biz bunun takipçisi olacağız. Hepinizin bildiği gibi bir araştırma ve soruşturma yapılacak ve gereken adımlar atılacak” diyerek kalabalığın dağılmasını istedi.

Olay yerine gelen kaymakamı gören köy halkının fazla elektrik kesintisinden dolayı da şikâyet ettiklerini ve bu sıkıntılarının da giderilmesi için Kaymakam’ın devreye girmesi yönündeki talepleri ise tebessümle karşılandı. Fikret Özkan - İLKHA

 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir