• DOLAR 32.514
  • EURO 34.619
  • ALTIN 2500.722
  • ...
Ak Parti'den aday olamayınca SP'den aday oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ak Parti Midyat Belediye Başkanı belirlenmesinin ardından beklentileri karşılanmayanlar küskünler kervanına katılarak Ak Parti’den ayrılıp Saadet Partisine geçtiler.

 

Ak Parti’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen Veysi Şahin’in parti rozetini Saadet Parti İl Başkanı Mehmet İmamoğlu taktı.

 

Midyat Saadet Partisi seçim koordinasyon merkezinde yapılan basın açıklamasını 18 -19. Dönem Mardin Milletvekili Muzaffer Arıkan yaptı. Arıkan, Ak Parti iktidarına karşı olmadıklarının altını çizerek şöyle konuştu: “Ak Parti Genel Merkezi Midyat Belediye Başkanını belirledikten sonra, halktan gelen tepkilere karşı duyarsız kalamazdık. Bu nedenle, Ak Parti aday adayları bazı belde belediye başkanları, bazı muhtarlarımız, kanaat önderleri ile birlikte yapılan bir istişare toplantısında, Midyat Belediye Başkan adayı olarak Saadet partisinden, 21. dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin üzerinde ittifak ile karar verdik.”
 

 

“Amacımız Ak Parti karşı tavır koymak değildir”
Amaçlarının Ak Partiye karşı tavır almak olmadığını ve bu durumun kesinlikle bu şekilde algılanmaması gerektiğini vurgulayan Arıkan “Midyat’ı hak ettiği yere taşımanın mücadelesini veriyoruz ve kesinlikle bunun dışında hiçbir beklenti ve düşünce içerisinde değiliz. Midyat’ı yozlaşmış belirli çıkar guruplarının elinden kurtarıp halkın belediyesini el birliği kuracağız.”  şeklinde konuştu.

 

Ardından konuşmasını yapmak üzere sözü Veysi Şahin aldı. Amaçlarının çıkar olmadığını ifade eden Şahin, “bu oluşum köhnemiş ve yozlaşmış bir belediyeyi halkın belediyesi haline getirmek için yapılan bir oluşumdur. Ak Partiye karşı oluşmuş bir oluşum değildir. Lütfen bunu herkes öyle bilsin.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir