• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
İki işçi çalıştırana bir işçi de devletten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Yıldırım ve Özer Düşünüklü İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki’yi makamında ziyaret etti. İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, “İŞKUR’un işsizlere staj imkanı tanıyan ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında, sigortalı en az 2 kişi çalıştıran iş yerlerinde bir kişinin istihdamını devletimiz sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Artık iki işçi çalıştırana bir işçi devletten
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür eden İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, Bursa PERDER’le birlikte gerçekleştirecekleri projelerle sektöre çok sayıda kalifiye eleman kazandırabileceklerini söyledi. Devletin son dönemde özel sektörde istihdamı arttırmaya yönelik pek çok yasa ve teşviki hayata geçirdiğini belirten Kasım Tilki, devletin İŞKUR ile hayata geçirdiği ‘İşbaşı Eğitim Programlarını’ hatırlatarak, “2 yıl önce Sayın Bakanımızın, ‘2 işçi çalıştırana bir işçi devletten’ diyerek, istihdamı arttırmaya yönelik İŞKUR ile İşbaşı Eğitim Programlarını başlattı. İŞKUR’un işsizlere staj imkânı tanıyan ‘İşbaşı Eğitim Programları’ kapsamında, sigortalı en az 2 kişi çalıştıran işyerlerinde bir kişinin istihdamını devlet sağlıyor. Kendisi dışında sigortalı çalışan sayısı 2 ile 10 arasında olan işyerleri, bu program kapsamında bir katılımcı alabiliyor. Burada toplam işçi sayısı dikkate alınıyor. Böylece, en az 2 kişi çalıştıran bütün iş yerlerinde bir kişinin stajyer olarak istihdamını 6 ay süreyle İŞKUR sağlıyor. Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanıyor.” dedi.

 

Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, yerel perakendenin büyümesinde en büyük sorunların başında kalifiye eleman bulamamanın geldiğini söyledi. Gürel, perakende sektöründeki kanayan bu yarayı İŞKUR ile başlatacakları projelerle sarmak istediklerini ifade etti. Her yıl hızla büyüyen perakende sektöründe kalifiye eleman bulmanın giderek zorlaştığını ifade eden Başkan Mustafa Gürel,  “Son dönemde yerel perakendenin önündeki en büyük sorunlardan biri de kalifiye eleman bulamamak. Kalifiye eleman eksikliği yerel perakendecilerin sektörde ulusal ve uluslararası firmalarla aynı şartlarda rekabet edemez hale geliyor. Yerel perakendecilerimiz bu sorunu, büyümenin önündeki en büyük engellerden biri olarak görüyor.” diye konuştu.

 

Genç nesil mağazacılığı meslek olarak görmüyor
Sektörde kalifiye eleman bulunamamasından dolayı bir çok perakendecinin nitelikli elemanı kendisinin yetiştirmeye çalıştığını belirten Gürel, “Perakendecilerimizin bu girişimi gençlerin perakendeciliği bir meslek olarak görmemesinden dolayı nitelikli eleman sorununu çözmede yeterli olmuyor.” dedi.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir