• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
 Başbakanlıktan `Kıbrıs Müzakereleri` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye`nin Kıbrıs sorununa en kısa zamanda adil ve kalıcı bir siyasi çözüm bulunmasını istediği belirtilerek "Hükümetimiz bu çerçevede, BM Genel Sekreterinin iyi niyet misyonu kapsamında adada yeniden başlayan müzakere sürecinin başarıyla sonuçlandırılmasına yönelik çabalara yapıcı desteğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep bir adım önde olarak devam ettirecektir" denildi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin basın açıklaması yer aldı.

Kıbrıs’ta Türk ve Rum liderlerin bugün Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde bir araya gelerek kapsamlı çözüm müzakerelerini yeniden başlatmalarından "memnuniyet" duyulduğu belirtilen açıklamada, "Bu yapıcı adımdan dolayı her iki lideri de kutluyoruz" ifadesine yer verildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müzakerelerin yeniden başlatılmasında, takdir edilecek siyasi bir liderlik gösteren KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu’nun tutumu ve bu sürece destek veren Kıbrıs Türk siyasi partilerinin olumlu yaklaşımı önemli bir rol oynamıştır.

Türkiye, Kıbrıs sorununa en kısa zamanda adil ve kalıcı bir siyasi çözüm bulunmasını istemektedir. Yeniden başlayan müzakerelerin bugüne kadar sağlanan yakınlaşmalar temelinde başarıyla sonuçlanmasıyla Kıbrıs sorunu, adanın ortak sahibi olan iki halkın kurucu iradesiyle iki tarafın siyasi eşitliğine dayalı, iki eşit kurucu devletin oluşturacağı yeni bir ortaklık temelinde çözüme kavuşturulabilecektir."

Kıbrıs Türk tarafının çözüme dönük kararlı ve sonuç alıcı çizgisini sürdüreceği bildirilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

"Hükümetimiz bu çerçevede, BM Genel Sekreterinin iyi niyet misyonu kapsamında adada yeniden başlayan müzakere sürecinin başarıyla sonuçlandırılmasına yönelik çabalara yapıcı desteğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep bir adım önde olarak devam ettirecektir.

BM Barış Gücü`nün Kıbrıslı Türkleri korumak amacıyla adada konuşlandırılmasının 50`nci yılında, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüme ulaşılmasıyla Doğu Akdeniz’in bir barış, istikrar ve işbirliği alanı haline gelmesi en samimi temennimizdir. İlgili tüm tarafları ve uluslararası camiayı bu vizyon doğrultusunda hareket etmeye ve bir an önce yaşayabilir bir çözüme ulaşılması için katkıda bulunmaya çağırıyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir