• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
DAKA, Kocaeli ve Bursalı işadamlarının ayağına gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - DAKA uzmanları, 13 Şubat’ta Kocaeli de, 14 Şubat’ta ise Bursa da düzenleyecekleri programlarla işadamlarına Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinin yatırım potansiyelini anlatarak iş adamlarını bölgede yatırım yapmak için davet edecek.

 Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA),  2014 yılında başlattığı ‘Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı’ uygulaması ile bölge dışından yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaları için davet ediyor.

 5 Şubat’ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın İstanbul’da katıldığı bilgilendirme toplantısının ardından DAKA heyeti bu kez de Türkiye’nin sanayideki lokomotifi Kocaeli ve Bursalı işadamlarına bölgenin yatırım potansiyelini anlatacak. 13 Şubat 2014 Perşembe günü saat 10.00’da Kocaeli`de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) toplantı salonunda gerçekleşecek toplantıda DAKA uzmanları, yatırımcılara bölgenin yatırım fırsatları, teşvik ve hibe destekleriyle ilgili detaylı bilgi vererek bölge hakkında merak edilen soruları cevaplandıracak.

 DAKA heyeti 14 Şubat’ta Bursa’da
Emek yoğun sanayinin bölgeye çekilmesi ve KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla Van-Gürpınar karayolu üzerinde ‘Tekstil Kent’ kuruldu. Kalkınma Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında 300 dönüm arazi üzerine kurulan Tekstil Kent’in üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Tekstil Kent’in faaliyete geçmesi durumunda yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek. DAKA heyeti de Türkiye’nin tekstildeki lokomotif illerinin başında gelen Bursalı Tekstilcilere hükümetin açıkladığı 6. bölge teşvik sistemini ve DAKA’nın hibe programını anlatacak. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun da katılacağı 14 Şubat’taki toplantı Bursa Ticaret Odası’nda gerçekleşecek. Saat 16.30’da yapılacak toplantıya çok sayıda tekstilci davet edildi.  (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir