• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Ruhani: İran 35 yılda bütün tehditlere karşı dik durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TAHRAN- İran İslam Cumhuriyeti’nin 35. İnkılap yıldönümü münasebetiyle Tahran Azadî Meydanı;’nda yüz binlerce kişiye hitaben konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Başında olduğu ‘tedbir ve ümit’ devletin inkılap ilkeleri, halk ve İslam İnkılabı Rehberi’nin amaçları ve ülke onuru için dik duracağını ve gerçekleşmesine yönelik direneceğini ifade etti.
 
Konuşmasının bir bölümünde İran aleyhinde olan ABD tehditlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milletini tehdit etmenin çocukça bir tutum olduğunu zira son 35 yılda İran’ın bütün tehditlere karşı dik durarak zafer elde ettiğini söyledi.
 
Tehdit dilini yasal olmayan, ahlak ve edebe karşı olan bir davranış olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’a yönelik tehditlerin masada olduğunu dile getirenlere gözlük takma tavsiyesinde bulundu.
 
İran Cumhurbaşkanı, dünya çapındaki hiçbir masada İran halkı aleyhinde askeri tehdit yer almadığını hatırlattı.
 
5+1 grubu ile yapılan nükleer müzakerelere  de işaret eden Hasan Ruhani, İran milletinin iyi niyeti temelinde 5+1 grubu ile devam eden müzakerelerin aslında nükleer bombası haram olduğuna dair İslam İnkılabı Rehberi’nin fetvasını yüksek sesle dünyaya duyurmak, düşmanların hayali bahanelerinin önünü keserek bölge ülkelerine İranofobya’nın yalandan başka bir şey olmadığı gibi hiçbir ülkeye saldırmayı düşünmediğini kanıtlamak olduğunu kaydetti.
 
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı daha sonra, “Açık bildiriyorum, İran’ın nükleer programı devam edecektir” diye konuştu.
 
5+1 grubu ile müzkerelerin hikmet, onur, milli gayret ve İran milletinin ilkesel istekleri doğrultusunda devam edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, söz konusu müzakerelerin ABD ve Avrupa için büyük bir test niteliğinde olacağını, İran halkı ile teamülde bulunarak işbirliği yaptıkları takdirde İran’dan olumlu yanıt alacakları, geçmişteki gibi kötü yöntemler tekrarlanacağı takdirde kendi milleti, bölgeye, dünya refahı ve istikrarı zararına olacağını belirtti.
Ruhani, İran aleyhinde reva olmayan ithamlar yöneldiğini konuşmasına ekleyerek, İran’ın adil, yapıcı ve uluslararası yasalar kapsamında müzakerelerde azimli olduğunu ve karşı taraftan da aynı tutumun sergilenmesini beklediğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir