• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Bursa Sağlık Serbest Bölgesi'ni istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda, Bursa’nın Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık turizminin geliştirileceği üç ilden biri olduğu ve bu doğrultuda Sağlık Serbest Bölgesi’nin de Bursa’ya kurulması gerektiği kaydedildi.

 

Sağlık Turizmi Çalıştayı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Tontuş, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş ile çok sayıda davetlinin katılımıyla Almira Hotel’de başladı.

 

Bursa’daki sağlık turizmi potansiyelinin ortaya konularak, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için BEBKA tarafından sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ve destekleyen birçok kurumun da dâhil olduğu sağlık turizmi sektörüne ait yürütülen analiz çalışmaları, gerçekleştirilen Sağlık Turizmi Çalıştayı ile farklı bir boyut kazandı.

 

“Sağlık Serbest Bölgesi’ni istiyoruz”

Bursa’nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin 2015 yılı toplantısına evsahipliği yapacağını bildiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bursa’ya baktığımızda sağlık turizmi açısından çok önemli avantajları olduğunu görüyoruz. Bunu tam olarak kullanabiliyor muyuz sorusuna evet cevabını veremiyoruz ama bu durum bizim mevcut kaynaklarımızı ortadan kaldırmıyor” dedi.

 

Bursa’nın yılın 12 ayında da turizm yapılmasını sağlayacak potansiyeli olduğunu dile getiren Karaloğlu, “Sağlık turizmi konusunda Bursa’nın hedef şehirlerden biri olması bizleri sevindirdi. Ancak biz bir diğer hedefimiz olan Sağlık Serbest Bölgesi’nin de Bursa’ya yapılmasını istiyoruz. Gerek medikal ve termal turizm olsun gerekse de diğer kaynakları ve avantajlarından ötürü bu yatırımın Bursa’ya kurulmasını istiyoruz. Biz bunu şehir olarak istiyoruz ve Bursa bunun takipçisidir” şeklinde konuştu.

 

Dağyenice Bölgesi’nin Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm bölgesi ilan edilmesini, Sağlık Serbest Bölgesi’nin Bursa’ya kazandırılmasında önemli bir avantaj olarak gördüklerini söyleyen Karaloğlu, bu bölgenin Sağlık Serbest Bölgesi’ne dönüştürülebileceğini sözlerine ekledi.

 

Bursa, sağlık turizminde hedef şehirlerden biri

Sağlık Turizmi çalışmalarının yürütülmesi işinin genel müdürlük seviyesine çekildiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Tontuş ise, sağlık turizminin bir devlet politikası haline geldiğinin altını çizdi. Tontuş, Bursa’nın, sağlık turizminin geliştirilmesinin hedeflendiği 3 şehirden biri olduğunu, diğer iki şehrin ise İstanbul ve Antalya olduğunu kaydetti.

 

Bursa için son derece önemli bir toplantı

Sağlık turizminin ülke ekonomisine sağladığı katkının giderek arttığını ve son yıllarda bazı illerde bu alana yönelik özel hizmetlerin sunulmasını ümit verici gelişmeler olarak nitelendiren Tamer Değirmenci ise, “Bugün düzenlenen çalıştay, şimdiye kadar yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaşmayı ve Bursa’da sağlık turizminin geliştirilmesi için hedef ve stratejileri paydaşların katılımıyla belirlemeyi amaçlamaktadır.  Daha sonra çalıştay çıktıları ajansın yürütmüş olduğu saha çalışmaları ile bütünleştirilecek ve master plan çalışması nihai hale getirilecektir” dedi.

 

Açılış konuşmaları kısmında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2013 yılında Bursa’ya gelen sağlık turistlerinin ülke sıralamasında Azerbaycan’ın ilk sırada olduğu, bu ülkeyi Almanya, Rusya ve Suriye’nin izlediğini söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir