• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Organ nakli 6 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da beyin ölümü gerçekleşen Luba Çalışkan’ın (40) organları, 6 kişinin hayata tutunmasına vesile oldu. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saat 03.30’da yapılan ameliyatı İzmir’den gelen ekip tarafından yapıldığı öğrenildi. 

Söz konusu nakiller hakkında açıklama yapan Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin; Çalışkan’ın 08.02.2014 tarihinde Akçakale Devlet Hastanesinden İntrakranial Kanama tanısıyla sevkli olarak geldiğini, hasta acil serviste gerekli tetkik ve müdahalenin ardından Nöroloji Yoğun Bakım’da tedavi altına alındığını ancak 10.02.2014 tarihinde beyin ölümü gerçekleştiğini kaydetti. 

Aile ile yapılan görüşme sonucunda Çalışkan’ın organlarının 6 kişiye bağışlandığını ifade eden Yetişgin, “Diyarbakır Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile kurulan irtibat sonucunda  2 Böbrek, 2 Kornea, Dalak ve Karaciğer İnönü Üniversitesinden gelen 6 kişilik bir ekip tarafından gece saat 03:30’da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla ihtiyaç sahibi hastalara nakletmek üzere alınmıştır” şeklinde konuştu. 

Yapılan açıklamada organ nakillerinin kimlere yapıldığı hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

(Mehmet Demir-İLKHA)        

Bu haberler de ilginizi çekebilir