• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Diyarbakır Umut Kapısı Ocak ayı faaliyet raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek Ocak ayında 153 aileye yaklaşık 12 bin TL değerinde yardımda bulundu.

Ocak ayı içerisinde mağdur ailelere yönelik gıda dağıtma faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı Sıdık Furkan, yapılan yardımların daha artırılması gerektiğini belirterek varlıklı ve hayırseverleri yardım etme konusunda daha hassas davranmaya davet etti.

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak, mağdur ve muhtaçlara yardım etmeyi birinci vazife olarak gördüklerini söyleyen Furkan, “ Önceki yıllarda olduğu gibi 2014 yılına girmemiz ile birlikte hem mağdur ailelere gıdalarını verdik. Hem de derneğimize başvuru yapan mağdur ailelerin tespitini gönüllü arkadaşlarımızla yaptık. Ocak ayına girmemiz ile birlikte oldukça yoğun bir çalışmanın içerisine girip büyük bir titizlik ve özveriyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.

Mağduriyeti biten ailelerin olduğunu bunun yerine yeni tespit ettikleri ailelere yardımda bulunduklarını söyleyen Furkan, “ Gıda dağıtımımız her ay, iki ayda bir, üç ayda bir ve ramazanlık olarak yapılmaktadır.2014 yılı içerisinde başvuruda bulunan ailelerinde tespit çalışmaları devam etmektedir. Ocak ayında 149 aileye yaklaşık 5.400 TL değerinde gıda yardımı, 127 aileye yaklaşık 5.100 TL değerinde kırmızı et, 2 Suriyeli aileye 760 TL değerinde giyim yardımı ve 2 Suriyeli aileye de bir hayırseverin ev eşyaları dağıtıldı.” şeklinde belirtti.

Toplamda 153 aileye yaklaşık 12 bin TL değerinde yardım yapıldığını söyleyen Furkan, “ Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak siz değerli ve duyarlı kardeşlerimizden gelen yardımlarınıza köprü vazifesi görüp muhtaç ailelere ulaştırmak istiyoruz. Gelin mağdur ve muhtaçlara yardımlarımızla bir umut olalım.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir