• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Herkesin Hür-Dava`yı tanıması lazım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil Hüda-Par Belediye Başkanı Adayı Abdulsamet Yalçın, seçim çalışmasıyla ilgili İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Yalçın açıklamasında, “Hür Dava Partisi olarak biz bütün insanlara ulaşma gayreti içindeyiz. Programımızda da belirttirdiğimiz gibi, bütün insanları, evleri ziyaret ederek kendimizi anlattık. Bu çerçevede Bismil’in merkezinde yaklaşık 3 bine yakın esnaf var. Bütün esnafları tek tek gezdik, müsamaha yaptık, selam verdik, onlarla konuştuk kendimizi tanıttık, kendilerini tanıdık ve kendimizi anlattık. Esnaf ve Bismil halkı, bu yaptığımız ziyaretlerden dolayı çok memnun olduklarını ifade ediyor. Kimi esnaf ‘Şimdiye kadar hiçbir siyasi parti bizi ziyaret ederek kendilerini tanıttırmadı ve bizi tanımaya çalışmadı.’ Diyerek, bu ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Kimi esnaf da “Her seçimde olduğu gibi herkes gibi seçim öncesi ziyaretler yapıyorsunuz, seçimden sonra bizi unutacaksınız.’ diyerek sitemde bulundular.

Bizler de onlara diğer partilerin siyasete bulaştırdığı kirliliğin ezikliğini yaşadığımızı, seçimden sonra da inşallah bu tür çalışmalarımızın devam edeceğini, onlarla ilişkilerimiz ve irtibatlarımızın her zaman olacağını, her zaman halkımız, vatandaşımız bizi yanında bulacaktır diye onlara söyledik. Bu şekilde Bismil merkezinde bütün esnaflarını gezdik aynı şekilde yaklaşık olan Bismil’deki evlerin tamamına, 12 bin broşür dağıtmak suretiyle, arkadaşlarımız bütün evleri ziyaret etti .” dedi.

Herkesin Hür-davayı tanıması lazım

Tüm çalışmalarında aldıkları terbiyeye riayet ettiklerini belirten Yalçın, “Broşürü dağıtırken bizim bir usulümüz adabımız var Biz belli bir terbiyenin içinden gelmiş insanlarız. O terbiyemizi muhafaza ederek, ahlakımızı muhafaza ederek mevcut siyasi anlayışın veya halkın zihninde şeklenmiş haliyle, siyaset kirliliği içerisinde değil de, kendi İslami şahsiyetimizi ve ahlakımızı koruyarak halkımıza, şucu bucu gözetmeden, herkesin kapısına gittik. Bizi içeriye davet eden, çay-kahve ikram etmek isteyen vatandaşlarımızı kırmadık. Onların çayını içtik ve kendimizi bu şekilde bütün insanlara tanıtmaya çalıştık. Bu da bizim birinci derecede vazifemiz. Kendimizi mecburi ve zorunlu hissediyoruz. Neticede herkesin Hür-Davayı tanıması lazım ve bu Hür Davayı insanlara ulaştırabilecek olanlar da bizleriz. Kendimizi görüyoruz ve Rabbimiz bize bunu nasip ettiği için de Allah’a hamd ediyoruz sonsuz şükrediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçeye bağlı 200 köy ve mezrayı ziyaret ettik

Seçim çalışmalarında köyleri ihmal etmediklerini dile getiren Yalçın,” Bismil’in köylerini görmezlikten gelmedik. Bismil’e bağlı ne kadar köy varsa, hatta Bismil’e bağlı olup ta sosyal ilişkileri Silvan’a Batman’a veya Çınar’a, Diyarbakır’a bağlı olan köyleri de ziyarete ettik. Tabi Bismil’den bir siyasi partinin kendilerini ziyaret etmesi onların hoşuna gitti ve gayet sevindiler. Bizler Bismil’in tüm köy ve mezralarını dolaştık. Bismil’in 200’e yakın köyü var. Bütün köyleri gezdik hiçbir ayrıcalık yapmadan, küçük büyük demeden, bütün köyleri dolaşarak evlerini ziyaret ettik.

Köylülerden olsun şehir merkezindeki vatandaşlarımızdan olsun iyi bir teveccüh gördük. Başka partilere ideolojik olarak bağlı olan halk bize yanaşmak istemedi kapısını gönlünü bize açmak istemedi.Bizler ise gönüllerinde de bir kapı aralamaya çalıştık. Misafirleri olduğumuzu söyleyerek bir çaylarını içmek istediğimizi söyledik. İstemeyerek de olsa, kapılarını bize açtılar, içeriye aldılar ve oturup konuşarak onları ikna ettik. Bu şekilde ikna etmediğimiz hiç kimse kalmadı.

Hamd olsun beklemediğimizin üstünde teveccühle gördük bazı yerlerde televizyonlardan başka kanallarda bizi tanımış ve bizim kendisiyle direk diyalogumuz olamadan kendimizi tanıtmadan bizi kabullenmiş, bize gönül bağlamış, ‘İşte benim partim budur’ diyen çok sayıda insanla tanıştık. Buda Allah’ın Hür Dava’ya lütuf ettiği bir nimettir, herkese nasip olmayan bir gelişme ve nimettir.” sözlerine yer verdi.

“Camilerin Bismil’de yetersiz olması bir sıkıntıdır

” Bölge halkının, yıllardır yerel yöneticiler tarafından ihmal edildiğini belirten Yalçın, “Halkın içerisinde kemikleşmiş kronikleşmiş sorunlar var. Bu mevcut sorunlar günümüze kadar ehil olmayanların bıraktıkları enkazlardır. Şehir merkezinde bazı yerlerde hizmet bekleyen yerler var. Bunu anlatmaya gerek yoktur. Hatta bazılarını da dile getirmekten de haya ediyorum. Buraları daha önce bir çok siyasi parti ve bakanlar ziyaret ettiler. Bunları görmeleri ve bilmelerine rağmen, taraflı konuştukları için, Bismil’in gerçek yüzünü anlamak istemediler.

Vatandaşların tamamı, en insani, en zaruri ihtiyaçlarının giderilmesini talep ediyor. Mesela suyumuz olsun diyorlar, susuz hayat olmaz. Yol istiyorlar, yol da olmasa ulaşım da sıkıntılı olur. Yer altı çalışması, kanalizasyon yapılmasını istediler.

Çamurlu sokaklar istemiyorlar. çöplerin toplanmasını istiyorlar .Bugün gelişmiş ve biraz gelişmiş olan ülkelerde hiç birisinde bu tür konuşmalar konuşulmuyor hata batı İllerimizde de bu konular konuşulmuyor.

Türkiye Kürdistanı’nın bir parçası olan Bismil’de, bu tür sorunlar konuşuluyor bunların ötesinde İşte şurada bir cami olmasını isteyen vatandaşlarımız oldu. Türkiye yasaları cami yapımına bütçe ayırmaz. Camileri halk yapar, Diyanet el atar, kendine bağlar, oraya imam atar. Ama halk yapmasa Diyanet ‘Şuraya Cami yapalım’ demez. Ne bir Kaymakam ne de bir Vali resmi olarak ‘Cami yapalım’ demez. Camilerin Bismil’de yetersiz olması bir sıkıntıdır .” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında Belediye yöneticilerinin halktan kopuk olduğuna da değinen Yalçın, “Gençlerin ahlakı yozlaşmaya uğradığını dile getirenler oldu. Belediyenin kapılarını vatandaşa açmaması sorunu var.

Belediyeye yetkili kişiyi görmeye giden vatandaşın, kendisine hürmet eden kendisini güzel bir şekilde karşılayıp beklediği cevabı veremeyen, yetkililerle görüşemediklerini ve gerisin geriye döndüğünü söyleyen çok sayıda vatandaşımız oldu.

Bismil’in 200 köyünün çoğunun yolu yok. Kışın yağmur-çamurda yollarda araçlar gidemeyecek durumda. Camilerin olmadığı köyler var. Bazı köyler de bırakın insanları, hayvanların da yaşamayacakları köy sokaklarını gördük. Bunlar da bizim toplumun gerçekleri. Oralara acilen hizmet edilmesi gerekir.

Bu memleket çok sayıda milletvekili bakan çıkardı. Halk onlara saygı gösterdi. Bunlar hizmet yapmamalarına rağmen, her dönem aynı vaatlerle halkın karşısına çıkıp, ‘Oylarınızı bize verin, size hizmet edeceğiz’ vaatleriyle halkın karşısına çıktı.

Bizler Hür Dava gözüyle memleketi incelediğimiz zaman, memleketin hak ettiği hizmete ulaşmadığını görüyoruz. Mesai arkadaşlarımız Allah hepsinden razı olsun, belki hiç bir siyasi partinin yapmadığı çabayı verdiler.

Bazen insanın takatinin üstünde bir çaba harcadık. Saatlerce yollarda olduk. Yağışlı havalarda yollarda kaldık, aç kaldık, susuz kaldık. Bizler gezerken bütün bunlarla karşılaştık. Sağ olsun memleketimiz cömerttir. İnsanlarımız çok insancıl olduklarını köylere gittiğimiz zaman bizi tanımadan, bilmeden kapılarına gittiğimiz zaman, bizi hemen içeriye davet ettiler bize çay yemek ikramında bulundular.

Örneğin batı illerinde bir yere gittiğiniz zaman hemen sorarlar. ‘Kimsin, niçin geldin’ diye soru sorarlar bizim burada okuma yazması olmayan, kimisine göre cahil oldukları kişiler, misafir severliğini göstererek, bizleri içeriye davet ederek, evlerine misafir ettiler. Bu halk, bunca insani yaklaşımı ve duygularına karşı hak ettikleri hizmetleri görmemişler.” dedi.

Konuşmasının sonunda, Hür Dava Partisi olarak, bu halkın sürekli hizmetinde olacaklarını ifade eden Yalçın, “Çalışmalarımız seçimle sınırlı değil, seçimden sonra da çalışmalarımız devam edecek. Seçime özel olarak her gittiğimiz şahsı, en az iki defa ziyaret etmemizi hedefliyoruz Anket yapacağız, vatandaşlarımızın düşüncesini alacağız, kendimizi tanıtıp ‘Hür-Dava’dan geliyoruz sizlerle anket çalışmasını yapıp kimlere oy vereceksiniz’ diye anket yapacağız.

Belediye projesiyle halkın karşısına çıkacağız. Tanıtımımızı yapacağız. kendimizi tanıtmak amacıyla projelerimizle, adaylarımızla halkın kapısına gitmeyi hedefliyoruz.” dedi.

(Hasan Gündüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir