• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Kilitlenmeyen elektrik panoları tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kızıltepe (Qoser) ilçe merkezinde mahalle araları, çocuk parkı ve okul civarlarında kilitlenmeyen elektrik panoları, tehlike saçıyor.  Yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren mahalle sakinleri ile öğrenci velileri;  kapakları açık bulunan elektrik panolarının ölüme yol açmadan önce tedbir alınıp gözden geçirilmesini istiyor.

 “Çocuklarımızın başına bir tehlike geldikten sonra mı müdahale edilecek?”

Mehmet Sincar Çocuk Parkı, İpekyolu İlköğretim Okulu, çarşı merkezi ve mahalle aralarında bulunan birçok elektrik panosunun yıllardır kilitsiz bulunduğunu ifade eden mahalle sakinleri,  “çocuklarımızın başına bir tehlike geldikten sonra mı müdahale edilecek?” diye tepki gösterdiler.

Okulun girişinde bulunan kilitsiz elektrik panosunun büyük tehlike arz ettiğini söyleyen öğrenci velilerinden Dr. Nuri Ensari, “Gördüğünüz gibi elektrik panolarının kapıları kırık, kapaklarının hepsi açık, ben dahi buradan geçmeye korkuyorum. Öğrenciler okula gelip gittiklerinde kapısı kırık ve açık elektrik panosunun yanından geçmek zorunda kalıyor. Yetkililerin dikkatini çekmek için illa birilerinin başına bir şey mi gelmesi gerekiyor?”diyerek tepkisi gösterdi.

Kilitsiz panolar DEDAŞ arıza binasının tam karşısında

DEDAŞ arıza binasının tam karşısında bulunan okulun önünde bulunan kapağı açık trafonun tehlike saçtığını ifade eden Ensari, “Gördüğünüz gibi DEDAŞ arıza binası da tam karşımızda. Bizim çocuklarımız zarar görebileceği gibi DEDAŞ yetkililerinden birinin çocuğu da bundan zarar görebilir. Bu işin hiç şakası yok, yağışlı günlerde etrafından geçmek dahi tehlikelidir. Yetkililerden bir an önce bir tehlike oluşmadan bu sorunun giderilmesini istiyoruz.”İfadelerini kullandı.

 Parkta oynayan çocuklar açık trafolara giriyor

Çocuk parkında bulunan kapısı açık trafo panosunun tehlike saçtığını belirten mahalle sakinlerinden İskender İlhan ise: “Tepebaşı Mahallesi Hamit Çelik Çocuk Parkı’ndaki panonun içindeki sigorta, şarteller açıkta, trafoya gelen kablolar ise çıplak durumda. Defalarca söylememize rağmen bugüne kadar müdahale edilmedi. Yarın parkta oynayan bir çocuk, açık panonun içine girip elektrik çarparsa bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden bir an önce önlem alıp bu tehlike arz eden trafo panosunun bir an önce kilitlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 Çocuklar tehlikenin farkında olmadığını ifade eden mahalle sakini Deniz Bozan da, “ Çocuk parkı içinde bulunan açık Elektrik panosu hem çocuklar hem de büyükler için büyük bir tehlike arz ediyor. Çocuklar bu tehlikenin farkında olmayıp elektrik panosunun içine girip saklambaç oynuyor, kapıyı da üstlerine kapatıyorlar.  Ölümlü büyük bir kaza meydana gelmeden yetkililerin bir an evvel buna müdahale edip önlem alması lazım.” İfadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA )

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir