• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...

VAN – Konya İl Özel İdaresi'nden gelen teknik ekip 5 gün boyunca Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri ilinden gelen  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personellerine yönelik Basınçlı Sulama Sistemleri Proje Hazırlama Eğitimleri verecek.

 

Konya'da  Vali olarak görev yaptığı süre içersinde, Konya'daki Tarımsal Çalışmalara değinen Vali Doğan; "Konya'da yapılan tarımsal çalışmalardaki başarının, Van ve Bölge illerde de sağlanabilmesi  bizim öncelikli hedefimizdir. Burada verilecek eğitimi,  hem kendiniz için, hem yaşadığınız bölge için iyi öğrenmelisiniz ve  bu alanda  etkin projeler  hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda  Her Köy Muhtarı, her Kaymakam, Her Tarım İlçe Müdürü ile yani sistem içerisindeki tarımla uğraşan herkes ile koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Bütün su kaynaklarımızda inceleme yapacağız. Buradaki bütün su kaynaklarını  o su kaynaklarını kullanmadaki faaliyetleri öğrenip o konularda  proje  hazırlayacak iradeyi taşımamız lazım.  Tarım müdürlükleri geçmişe göre daha  fazla fonksiyonları içerisinde barındırması lazım. Bu işi gönüllü olarak yapmamız gerekiyor" dedi.

 

“İnsanlarımıza hazır balık vermekten ziyade, balık tutmasını öğreteceğiz”
Bu çalışmalardaki temel amacın,  İnsanlara balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmenin gerekliliğine değinen Vali Doğan; "2012 yılında  Van'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından, 315 bin aileye205 trilyon lira nakdi yardım yapıldı.  2013 yılında da aşağı yukarı aynı yardımlar yapılmış. Bu paralar dağıtıldı, belli bir süre sonra bu paralar bitti. Bunun sürdürülebilir bir zamanı yok. Her insanın ekonomiye katılma hakkı var. İnsanların bu haklarını elde edebilmelerinde   devletin sorumluluğu var.  Bizler insanlara balık vermekten ziyade, balık tutmayı öğretmeliyiz. Mühendis ve Teknik personel arkadaşlarımızın  bu konuları kapsamlı bir şekilde öğrenerek sorumluluklarının bilincinde olunması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

 

Toplantıya  Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya İl Özel İdaresi Etüd Proje Müdürü Hasan Hakyemez, Konya'dan gelen teknik ekip, Van Tarım İl Müdür Vekili Ahmet Tan, Hakkâri, Bitlis Muş ve Van Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanları katıldı. (Cihad Coşar – İLKHA)