• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Muş için 49 Mega Proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş’un birçok probleminin olduğunu ve bu güne kadar bu sorunları çözme adına ortaya kayda değer bir proje konulmadığını belirten Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur, Muş için ‘49 Mega Proje’ ile göreve hazır olduklarını söyledi. Sur, profesyonel bir ekiple çalışmalarını yürüttükleri "49 Mega proje"yi önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.
 
"Referansı `Hak` olan hassas çizgileri muhafaza edebilir"
Muş için özgürlükçü, verdiği sözü tutan, hür iradeli yetkililerin görevi devralması gerektiğini belirten Sur, Muş’un sorunlarını profesyonel ve samimi ekipleriyle çözmeye aday olduklarını ifade ederek, belediyeciliğin hizmet alanı olduğunu ve belediyenin sağladığı imkânları suiistimal ederek hiç kimsenin halkın hakkını yemeye yetkili olmadığını söyledi. Sur; “Belediye başkanlığı koltuğuna oturacak olan kişi başkanlık anlayışı ile değil, halka hizmeti hakka hizmet olarak telakki edip, halkının hizmetkârlığını yapmalıdır. İşte buradan başlayarak şunu ifade etmek istiyoruz; Referansı “hak’’ olan, hakka dayanan ve hak adına halkına hizmet etmek isteyen bir anlayış ancak hassas çizgileri muhafaza edebilir. Aksi takdirde verilen vaatler, sözler havada kalacak, yine kaldığımız yere geri dönmüş olacağız. İşte bunun için diyoruz ki, bizler hiç kimsenin tahakkümü altına girmeden, hiçbir yapı veya oluşumun etkisinde kalmadan “Hür Davanın Hür erleri’’ olarak ve hakkı referans alan bir parti ile siz değerli halkımızın hizmetine talibiz.’’ dedi.
 
"Hiç kimsenin alternatifi olarak gelmiş bir parti değiliz"
Muşlular olarak her türlü güzelliği hak ettiklerini ancak bu güne kadar destekledikleri iktidarlardan her nedense desteklerinin karşılığını bulamadıklarını ifade eden Sur, “halkımızın arasından çıkmış bir parti olarak hiç kimsenin alternatifi olarak gelmiş bir parti değiliz. Siyasi sürece girmeden önceki dönemlerde de Muş halkına yönelik gerçekleştirdiğimiz hizmetler halkımızın malumudur. Halkımızla yaptığımız görüşmeler ve ziyaretlerde çok yoğun bir teveccüh ile karşılaşmamız, talibi olduğumuz hizmet aşkını daha da arttırmaktadır. Şuna inanıyoruz ki, yapacağımız ziyaretler neticesinde bizleri tanımayanlar bizi çok daha iyi tanıyacak ve kanaatlerini doğru yönde kullanacaklardır. Halkımızla bir araya geldikçe ve kendimizi tanıttıkça, Hür Dava Partisinin halka hizmet etmek için öne atılan ve Hür dava mensuplarının gerçekten hizmet ehli olduklarını bizzat müşahede edeceklerdir.`` ifadelerini kullandı.
"Önemli olan sözünün eri olmaktır"
Halka vaatlerde bulunup, yönetime geldikten sonra halka sırtını dönüp gitmenin doğru bir davranış olmadığını ifade eden Sur, mevcut siyasi partilerin iktidar olmak ya da belediyeyi kazanmak için, peş peşe vaatler sıraladığına işaret ederek “önemli olan sözünün eri olmaktır” dedi. Sur, “Bizim başkalarını eleştirme veya yerme gibi bir ahlakımız olmadığından geçmişten günümüze Muş’a hizmet etmek adına! Başa gelenlerin icraatları tüm halkımızın malumu olduğundan izahata gerek duymuyoruz.  İlimizde sosyal alanların oluşturulmaması, özellikle gençlerimizin hayata daha iyi ve sağlıklı bir kafa yapısıyla hazırlanabilecekleri ortamların olmaması, çocuk ve gençlerimizin sabahtan gece yarılarına kadar internet kafelerde, sokak köşelerinde hayatlarının nasıl beyhude bir şekilde geçtiğine hepimiz şahitlik etmekteyiz. Ne halkımız ne de çocuklarımız bunu hak etmiyor” diyerek bu güne kadar yapılan hizmetlerin kendilerini tatmin etmediklerini söyledi.
Daha önce yaptıkları STK hizmetlerine işareten hizmet noktasında her zaman için halkının yanında olacaklarını ve halkın maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini ifade eden Sur, “hizmetlerimiz noktasında yerel yönetimdeki birimlerle de bir araya gelerek ihtiyaçlar konusunda elbirliği ile çalışacağız inşallah. Parti olarak bunlar, bizim topluma karşı öncelikli vazifelerimizdendir.`` dedi.
“Islah olmuş bir toplum hem madden hem de manen kalkınır"
Muş’un en büyük sorunlarından birinin de özellikle kenar mahallelerde sürekli olarak gündeme gelen altyapı sorunları olduğunu belirten Sur, görünen köyün kılavuza ihtiyaç bırakmadığını ifade etti. Sur, “Şu bir gerçektir ki, altyapısı tamamlanmayan bir şehirde ne kadar hizmet yaparsanız yapın yaptığınız işler boşa gider ve fazlaca enerji kullanmak zorunda kalmakla beraber masraflar bir iken 3`e, 4`e katlanır. Unutulmamalıdır ki, belediye hizmetlerinde harcanan parada, tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır ve "yapboz`` hizmet anlayışında bu yetimlerin haklarını bir anlamda; boşa harcamak demektir ki, bunun hesabını da hiç kimse veremez. Artık halkımızın ortak talep ve beklentileri, bozulan bu toplum dengelerinin yeniden inşası yolunda gösterilen çabalara destek olduğunu net bir şekilde görmekteyiz. Çünkü ıslah olmuş bir toplum hem madden hem de manen kalkınır. Bizler halkımıza yapılması gereken hizmetin bir lütuf değil halkımızın en doğal hakkı olduğunu yineliyoruz” diyerek belediyeler tarafından yapılacak hizmetlerin başa kakılacak bir lütuf olmadığını söyledi.

 “Geleceğimizi sarsılmaz temeller üzerine inşa edelim”
HÜDA PAR olarak belediyeciliği öze dönüşün yolu olarak gördüklerini belirten Sur, “Rabbimiz güç ve kuvvet verdikçe bu yoldan da dönüşümüz olmayacaktır” sözü verdi. Sur, “Siz değerli halkımızla gelecek olan yerel seçimlerde birlik olup, ulaşmak istediğimiz hedeflere hep beraber ulaşacağız ve Allah’ın yardımıyla bunu halkımızla beraber gerçekleştireceğiz. Gelin bu oyunları bozalım, engelleri aşıp hiç bir haksızlık ve hukuksuzluğun karşısında boyun eğmeyecek Hür Davanın Hür erleri ile geleceğimizi sarsılmaz temeller üzerine inşa edelim” çağrısında bulundu.

 Sur son olarak Muş için profesyonel bir ekiple "49 Mega proje" adı altında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “projelerini önümüzdeki günlerde tüm halkımızla paylaşacağız dedi. 
 
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir