• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Hüda Par Çınar`ı salladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 30 Mart mahalli idareler seçimlerinin yaklaşması ile faaliyetlerine hız veren Hür Dava Partisi (Hüda Par), Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz  ile çok sayıda partilinin katılımıyla, Çınar seçim bürosunun açılışını yaparak, Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal’ı  tanıttı.
 
Hüda Par’ın açılış ve aday tanıtım programına Çınar halkı yoğun ilgi gösterdi.
 
Program esnasında amaç ve hedefleri konusunda bilgi veren Belediye Başkan Adayları, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  Belediye Başkan Adaylarının kısa  öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.
 
Hüda Par’ı kurmalarındaki amaç ve sebepleri hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.M.Hüseyin Yılmaz, “Daha önceden toplumu ıslah doğrultusunda yaptığımız faaliyetler, yönetim ve idarecilerin icraatı nedeniyle istediğimiz sonucu vermedi. Toplumun bozulmasının temelinde yönetim ve idarecilerin tutumlarıdır. Hz. Peygamber’in hadisini hatırlayın; ‘İki sınıf insan vardır. Eğer onlar düzgün olursa, sağlam olursa, onlar dürüst olursa toplum da düzgün, sağlam ve dürüst olur. Eğer onlar bozulursa toplum da bozulur’  diyor. Dolayısıyla  yöneticilerin toplum üzerindeki etkisi  büyüktür. Siyasette ehil olmayan, ahlaken toplumun en düşük seviyesinde olan insanların siyasete girmesiyle, siyaseti kirli bir hale getirdiler. Oysa ki siyaset, insanları idare etme sanatıdır. Hz, Muhammed (sav)’in yaptığı ilk iş, Medine İslam devletini kurarak insanları yönetmek olmuştur.” dedi.
 
“Hüda Par, sıradan adaylarla seçime girip kazanmaktansa dindar adaylarla girip kaybetmeye razıdır”
Adayları belirlerken diğer partilerin adaylarından açık ve net bir farklarının olması gerektiğinin altını çizen  Yılmaz, “Belirlediğimiz  adayların duruşu ve kişiliği ile her yönlerinin,  diğer adaylardan üstün vasıflarda olması gerekir. Adaylarımızı bu kriterlere göre belirledik. Diğer partiler, bütün hesaplarını seçimi kazanma üzerine kurdular. Belirledikleri adayların ahlaksız, hırsız, yolsuzluk yapmasının kendileri için önemli değil ve amaçları sadece seçimi kazanmaktır. Hüda Par olarak bizler, bu tür adaylarla seçime girip kazanmaktansa, dindar adaylarla girip seçimi kaybetmeye razıyız.” İfadelerini kullandı.
 
 “Partimiz yeni fakat biz eskiden beridir siyasetteydik”
Programda, Kürtçe bir konuşma yapan Hüda Par Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut Tekdal, yapacakları siyasetin diğer partilerden farklı olacağını belirterek, “Farklı olmayacaksa yeni bir parti kurmaya ihtiyaç  yok. Mevcut birçok parti zaten varlığını sürdürüyor. Bizim ise yapacağımız   siyaset, farklı olacak. Siyaset, bu güne kadar yalan ve kandırma üzerine yapıldığından dolayı, siyaset denince insanımızın aklına bu kavramlar geliyor. Mevcut düzenin bu şekilde yürüyor. Ama biz, yapacağımız siyasetle bu kirli düzeni değiştireceğiz inşallah.” dedi.
 
“Halkımızın ve coğrafyamızın huzuru için saldırılara sabrediyoruz”
Bu güne kadar Kürdistan’da hak ve adaleti meydana çıkaracak, halkın inanç ve değerlerine uygun bir siyasetin izlenmediğini belirten Tekdal, “ Bizler ise, yapacağımız siyaset ile halkın inanç ve göreneklerine göre hareket edeceğiz. Bunu bilen   bazı kesimleri rahatsız oluyor. Partimizin kurulmasından bugüne kadar, camiamıza  yönelik 200’ün üzerinde saldırı gerçekleşti. Yapılan tüm bu saldırılara karşı, halkımızın ve coğrafyamızın huzuru için sabrediyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Sabır ve metanetle yollarında ilerleyeceklerini belirten Tekdal, bu yolda bedel ödeyen kardeşlerinin davalarını yerde bırakmayacaklarını belirterek ölünceye kadar bu davaya sahip çıkacaklarının altını çizdi. 
 
Molla Abdurrahim Akkurt’un yaptığı duanın ardından, seçim bürosunun açılışıyla program sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir