• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Brezilya`daki gösterilerde bir muhabir öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Brezilya`nın Rio de Janeiro kentinde, otobüs biletlerinde fiyat artışını protesto etmek amacıyla perşembe günü düzenlenen gösteriler sırasında başında yaralanan kameramanın hayatını kaybettiği bildirildi.


Protestonun şiddete dönüştüğü gösteriler sırasında bir fişeğin hedefi olan Bandeirantes televizyonu kameramanı Santiago Ilidio Andrade`nin beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.


Olay anındaki çekimlerde kafatasına ağır darbe aldığı görülen Andrade`nin komaya girmeden önce birkaç ameliyat geçirdiği ifade edildi.


Bandeirantes kanalında çalıştığı on yıl içinde iki ödüle değer görülen Andrade`nin yerel televizyonlara konuşan eşi Arlita, acısını, "Bir aileyi mahvettiler" diyerek dile getirmeye çalışarak sorumluların "sevgiden yoksun" olduğunu söyledi.


GÖSTERİCİLERİN FİŞEĞİ ÖLDÜRDÜ
Uzmanların video görüntüleri üzerindeki incelemeleri, fişeğin göstericiler tarafından atıldığını ortaya koyarken, güvenlik güçleri de bu tür fişekler kullanmadıklarını belirterek uzmanları doğruladı.


Olayın görüntülerinin yayılmasının ardından karakola giderek, fişeği yerde bulduğunu ve onu bir başka protestocuya verdiğini söyleyen 22 yaşında Fabio Raposo`nun gözaltına alındığı belirtildi.


Brezilya`da halkı yolsuzluk, polis şiddeti, kamu hizmetlerinin yetersizliği, Dünya Kupası`na fazla bütçe ayrılması gibi nedenlerle sokağa döken hükümet karşıtı tutum, haziran ayından bu yana devam ediyor.


Andrade`in vurulduğu gün sorunsuz başlayan gösterilerin, polisin de müdahalesiyle kısa süre içinde şiddete dönüştüğü belirtiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir