• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Bingöl'de öğrencilere süt dağıtımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

 

BİNGÖL- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen Okul Sütü Programı çerçevesinde Bingöl’de süt dağıtımına bugün  başlandı.

 

Bingöl’de öğrencilere süt dağıtımının Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç gününde dağıtılacağı belirtildi.

 

75. Yıl İlköğretim okulunda öğrencilere süt dağıtım programına katılan Bingöl İl Valisi İbrahim Taşyapan, süt dağıtımının anasınıfı, 1, 2, 3 ve 4. sınıflara Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç gününde dağıtılacağını söyledi.

 

‘’Biz çok süt tüketen bir toplum değiliz’’

Süt içmenin faydalarına değinen Vali Taşyapan, ‘’302 Okulumuzda süt dağıtımını başlatıyoruz. 1 milyon 180 bin adet süt (kutu) olarak dağıtılacak. İkici dönem süt dağıtımımız devam edecek. Böylece çocuklarımızın kemik gelişimine katkıda bulunacak.  Biliyorsunuz süt kalsiyum içermesi bakımından kemik gelişiminde önemli bir katkı maddesi. Biz çok süt tüketen bir toplum değiliz, dünya ölçeğinde. Onun için İlkokullarımızda bunu  gıda takviyesi olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle bu projeyi yürütüyoruz. İnşallah çocuklarımızın daha sağlam olmalarını böylece zihinlerinin daha sağlıklı ve zeki olmasını temin etmiş olacağız. Ayrıca hem bilgilendirme broşürlerimiz ve kitapçıklarımız geldi, çocuklarımızı sevindirmek açısından.  Onlarla beraber süt dağıtacağız. Çocuklarımız da süt içecekler. Sadece çocuklara değil büyüklere süt içmeyi tavsiye ediyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

 

Süt dağıtım Programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl mili Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler ile Okul Müdrü ve okul öğretmenleri katıldı.  (Nihat Kanat/Musab Girişen-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir