• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Urfalılar güneşli havanın keyfini çıkarıyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

 

ŞANLIURFA- Ülkemizin Doğu bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Güneydoğuda ise  bir yandan halk güneşli havanın keyfini çıkarıyor, diğer yandan birçok çiftçi de yağmur bekliyor.

 

Güneşli havaları fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Şanlıurfa’da, Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki tarihi ve turistik mekânları ziyaret etti.

 

Çevre il ve ilçelerinden gelen  ziyaretçiler, çocuklarıyla Halilür Rahman ve Aynzeliha göllerinde balıklara yem atıp sandal turu yaptı.

 

Yeşil alanlarda vakit geçiren halk, güneşli havanın keyfini yaşadı. Parklarda oturanların çoğunluğunun yaşlı kesimlerden oluşması ise dikkatlerden kaçmadı. Emekli oldukları için evde oturdukları zaman canlarının sıkıldığını belirten yaşlılar havanın güzelleşmesini fırsat bilerek parklara akın ettiklerini belirttiler.   

 

Öte yandan güneşli havadan şikâyetçi olan çiftçiler, yağmur yağmadığı için ekinlerinin gelişmediğini belirterek yağmurun yağması için dua ettiklerini söylediler. (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir