• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Arınç: İnternet Yasası imzaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantından sonra kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "İnternet Yasası imzaya açıldı" dedi.

Arınç İnternet Haber Portalı sitelerine Basın Kartı verileceğine dair açıklama yaptıktan sonra cuma günü Bursa`da Zaman Gazetesi muhabiri ile yaşadığı gerginliğin nedenini açıkladı.

Arınç, "Ben cuma sabahı basın danışmanıma ilettim. Bugün gazeteci arkadaşlardan soru almayacağım üç-dört yerde konuşmama var. Gerekenleri orada söyleyeceğim. Onun dışında akşam bir televizyon programında mülakatım var. O yüzden konuşmayacağım dedim. Benim bu duruşuma karşı saygı duyulmadı. Otelin önüne barikat kuruldu ve ısrarla soru soruldu bende insanım sinirlendim." dedi.

İşte Bülent Arınç`ın açıklamalarından satırbaşları:
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Azerbaycan uyruklu bir gazete çalışanının sosyal medyada mesaj attığı gerekçesiyle sınır dışı edildiği iddialarına ilişkin, "31 Aralık tarihinde süresi bitmiş olması ve Türkiye`yi terk etmesi gerekmesine rağmen neredeyse 2 aya yakın bir süre Türkiye`de bulunmaya devam etmiş daha sonra cezasını vermek suretiyle yurt dışına çıkış yapmış.


O sistemin içerisinde hükümeti suçlayacak veya `sadece tweet attığı için sınır dışı ediyorsunuz` diyebilecek bize atfıkabil bir cürüm yoktur" dedi.

- O tweetleri kendini ülkeniz Cumhurbaşkanı için de atabilir misin?
- Paralel yapı veya paralel devlet soruşturması diye bir şey söz konusu değildir. Siz bazı gazetelerin attığı manşetleri boşverin.

- MİT`e atfedilen bu yazı veya belgenin düzmece olduğunu ve bunun kurum içinden hazırlanıp sızdırıldığı MİT tarafından kabul edildi bu sahte belgenin oluşturulup dışarıya verilmesinin aslında bazı kişilerin Türkiye`yi nekadar zora soktuğu ortaya çıkıyor ve bunların temizlenmesinin nekadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir