• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sabır Ayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd Alemlerin Rabbine selat ve selam onun Resülüne, ashabına ve onların yollarını sürdüren müminlerin üzerine olsun....

Peygamber efendimiz buyuruyor “Ramazan sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir.”

Olgun ve tam bir Müslüman olmanın temel sıfatlarından biride sabırdır. Sabır ile koruk helva olur. Hani büyüklerimiz derler ya sabreden muradına erermiş. İnsanı böyle olgunlaştırıp yücelten sabırdır.
 

Oruçlu bir Müslüman geceden başladığı orucunu aksama kadar yemeden içmeden devam ettirmek zorundadır. Ayrıca, iyilikler yapacak, hayırlar isleyecek namazlarını kılacak Kuran dinleyecek yahut okuyacak. Bunlari devam ettirmek elbette sabir isidir.
Oruçlu bir Müslüman kötülüklerden kaçmaya çalışacaktır. Haram lokmadan, başkasına zarar vermekten, yalancılıktan uzak durmaya çalışacaktır. Buda sabır işidir. Aksi halde, Allah emrettiği için helal yiyeceklerden uzak duran,ve Allahin devamlı yasakladığı günahları isleyen insan bir çelişki içine düşmüş olur.
 

Özellikle yemeye alışmış bir insanin yemek saatinde, elbette midesi kazınır. Buna da dayanmak ve mutfakta hazır olan yemeklere karsı kendini tutmak sabrın ta kendisidir. Oruc Müslümanlara tam bir sabır antremanı yaptırır. Kuranda da Sabra büyük önem verilmiştir.´´ Allah sabredenlerle beraberdir,´´ buyrulmuştur. Yine sabrın önemini Peygamberimiz söyle vurgulamıştır.´´Sabır imanın yarısıdır.´´
Sabırlı insan Hayatin acılarına, dertlerine ve her türlü yokluk ve noksanlıklarına karşı daha dirençli olur. Çünkü o Sabır idmanını her sene bir ay Ramazanda oruçla yapmaktadır. Bunun içinde bir acıyla, musibetle, yada bela ile karsılaştığında kendine hakim olabilir. Kolay kolay ümitsizliğe düşemez.
 

Sabretmiş bir Müslüman için, ölüm bile dayanılmayacak bir felaket olmaktan çıkar. Saçını başını yolup kendini helak edecek derecede ölenle ölmez. Çünkü Kuran ayında oruçla kendini tutmaya, sabırlı olmaya alışmıştır.
Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve Müslüman olarak bizim canımızı al. Araf -126-

 

Almaya (Karlsruhe)

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir