• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Günahlardan Tevbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd bütün mevcudatın sahibi olan Allah (c.c)`a , selat ve selam onun habibi olan Hz. Muhammed (s.a.s)`e, ashabina ve onun yolunu sürdürenlerin üzerine olsun. (amin) Sizce Allah(c.c) hiç günah islemeyen bir mü`mini mi çok sever yoksa günah islemis fakat günahlarından arınmak isteyip pişmanlık duyan ve tövbe eden mü`mini mi? Bu sorunun cevabi aslında basit, zira bu sorunun cevabi su Hadis-i şerifte gizli: Bir kimse, istirahat için ıssız bir çölde uyur. Uyanınca yiyip içeceği bulunan bineğinin, yanından kaybolduğunu görür. Her tarafta arar bulamaz. Yorgunluk içinde eski uyuduğu yere gelir, "Bu ıssız çölde aç susuz kalacağım için ölmem mümkündür" diyerek ümitsizlik içinde uyuyakalır. Uyandığı zaman devesini ve yiyip içeceğini yanı başında görünce çok sevinir. işte Allahü teâlâ da bu kulun sevinmesinden çok, tevbe edene sevinir (Müslim).
 

Tövbenin tarifi sadece Allahu Teala ya hürmet ve saygı gayesi taşımak ve bu yüzden o`nun gazabından korkarak daha önce işlediği günahı bir daha işlememektir. Günümüze baktığımızda Allahu Teala nin verdiği bu paha biçilmez nimeti ne yazikki değerlendirmemekteyiz. Öyle hal almış ki malesef günah islemek her günümüzün bir parçası olmuş. Birde sahabelerin bir günah isledikten sonra günlerce evden çıkmayıp Allaha tövbe ettiğini hatırlamaktayız.

Asil bu nimeti değerlendirenler iste onlar idi. Ebetteki günümüzün şartları o zaman dan dağlar kadar farklı fakat en azından güzel bir cevre ye sahip olmak ve devamlı Müslümanlar ile oturup kalkmak ve en önemlisi Kur`anı Kerime sımsıkı sarılmak lazım ancak bu şekilde kendimizi muhafaza edebiliriz. Hele hele Avrupa ortamında malesef günah islememek neredeyse mümkün degil, zira okulda, işyerlerinde ve gezilecek yerlerde özelikle hayasızlık mu`min ve mü`mine bacılarımıza adeta savaş açmıştır. Mü`minler günah islemeye müsaittir ki, Rabbimiz müminleri muhatap alarak ``Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allaha dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter`` buyurmaktadır.

 

Allahu Teala nin Bahşettiği bu tevbe (affolunma) fırsatını ebedi hayata intikal etmeden iyi kullanabilmeliyiz. Bizi yaratana söz verdiğimiz zaman azimle sözümüz de durmak icin gayret sarf etmeliyiz. Çünkü Rabbimiz bize bu nimeti vermeye bilirdide. O zaman halimiz nice olurdu? Ama Allahu Teala o kadar merhametli ve bi o kadarda mağfiret sahibi ki, bizleri cehennem azabından korumak için her fırsatı önümüze koymuştur. ``De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi asan kullarım! Allahın rahmetin den ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyen dir.`` (Zümer 53). Sırf bize bu müjdeyi verdiği için bile Rabbimize şükretmeliyiz.
Tabi tövbelerin kabulü icin de bazı kurallara uymamız gerekir.Bunlardan biri, islenmiş olan o günahtan tövbe etmek,yani pişmanlık duyup bir daha asla o günahı islememeye kalbimiz ile Allah`a söz vermemiz gerekir.Bir diğeri ise sırf Allah için tevbe edilmelidir.Tövbe ederken daima Allahı ve onun rızasını düşünmemiz gerekir.Yoksa dünyalık bir çıkar sağlamak niyetiyle yapılan tevbeler eksik kalır ve nihayetinde de kabul olmaz. "içlerinden birine ölüm gelip çatıncaya kadar kötülükleri yapıp `Ben şimdi tövbe ettim` diyenler... için tövbe yoktur." (Nisa 18)
Rabbimiz, ölüm gelip çatmadan, can boğaza dayanmadan dilimizin döndüğü kadar tövbeyi hayatımızdan eksik etmemeyi bizlere nasip etsin. Gafur ve Rahim olan Allahın selamıyla vesselam.

 

Hamza Yılmaz / Stuttgart - Yaş: 18

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir