• DOLAR 32.502
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2478.013
  • ...
Suriye`de Teravih!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tabi bununla beraber Esat rejiminin, haksız olarak halka karşı saldırganlıklarını da akla getirmektedir. Halk bu saldırganlıkları bildiği halde, Esat rejimine karşı durmaya devam etmekte ve dönüşü olmayan bir yola girdikleri için de devam etmeye devam edeceklerdir. Cuma günleri bu bağlamda çok önemlidir, Arap ülkelerinde gerçekleşen devrimler de Cuma günleri sayesinde başarılı olmuştur. Hatta her Cuma ya bir isim verilmektedir, meydan okuma cuması, direnme cuması, özgürlük cuması, zafer cuması, Suriye’de geçen Cuma’nın adı ise “suskunluğunuz bizi öldürüyor” cumasıydı.
 

Ayrıca, Mübarek Ramazanın başlamasıyla, göstericiler için yeni bir toplanma ve bir araya gelip Esat rejimine karşı gösteri yapma fırsatı daha doğmuş bulunuyor. Haftada bir olan Cuma namazının aksine günlük olan teravih namazlarını kastediyorum. Ciddi bir organize den yoksun olan Suriyeli göstericiler için, Rabbimiz’in organize ettiği teravih namazı programı çok daha anlamlıdır. Beklenen o ki Günlük olan teravih namazları gösterilere sahne olacak ve böylece Esat rejimine karşı halk baskısını arttıracaktır, belkide Ramazan bayramı, Suriyeliler için, dolaysıyla İslam ümmeti için çifte bayram olacaktır.

Sözü şuna getirecem Cuma ve teravih namazları, Allah Teala’nın, biz İslam ümmeti için düzenlemiş olduğu programlardır, bu programlar beşeri bütün programları geride bırakmakta, 1400 yıldır süre gelen bu programları hiç bir beşeri güç engelleyemeyecek, engellemeye kalkışkaşsa bile bir süre sonra başarısız olacaktır. Bu programları gereği gibi değerlendirirsek, bunların dışında daha çok uğraştığımız etkinliklere belkide ihtiyacımız kalmayacaktır. Tabi ki bu etkinliklerin önemsiz olmadığını söylemek ile beraber aslında Allah Teala’nın bizim için çizdiği programlara daha fazla önem vermemiz ve bu programları asıl taşıdığı misyona uygun bir şekilde yerine getirmemiz gerektiğini belirtmeliyiz. Mesela Müslümanların haftalık toplantı mahiyetinde olan Cuma namazları, toplum’un sorunlarına çözüm sunma, toplum’a Müslüman olduklarını hatırlatıp, imanlarını tazeleme, yaşamlarına İslama göre yön verme hedeflerini taşımasına rağmen günümüzde ki Cuma namazlarını anlatmaya hiç gerek yok bile! Cuma namazlarımız Bu hedefler doğrultusunda gerçekleşirse, belki de, konferanslar, seminerler ve diğer etkinlikler ile çözmeye kalkıştığımız sorunların bir çoğu çözülecektir. Zira Rabbimiz’in, programı beşeri programlar’dan daha etkili ve daha başarılı olacaktır. Allah Rasulu’nun hayatı en güzel örnek!..
 

Hüseyin Sudan / Diyarbakır – Yaş: 21

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir