• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Makam(!) ın Gücü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilmem duyanınız var mı?
Hani bir hikâye anlatılır: Günün birinde bir aslan, yoldan geçerken karşı yüksek tepede duran bir karga, sürekli aslana rahatsızlık verirmiş. Bu hal birkaç gün boyunca devam etmiş ve sonunda aslan kargaya şu tarihi cevabı vermiş:
 

“Eğer beni rahatsız ediyor ve bana laf atıyorsan; bu senin gücün değil, makamından (bulunduğun yüksek yerden) kaynaklanıyor. Eğer benim yanımda olsaydın bu şekilde beni rahatsız edemez ve bana laf atamazdın, demiş ve her zaman olduğu gibi yoluna devam etmiş…”
Ve bizlerde Müslümanlar olarak, hikâyedeki aslan misali zalimlerin yaptığı zulümlere (sevklere) aldırmadan yolumuza devam ettik, etmeye de devam edeceğiz Allahın izni ve yardımıyla. Birileri kalkıp zindan bahadırlarını sürgün ediyor ve bunların ailesini mağdur ediyorsa; bu onların güçlerinden değil, olsa olsa makam(!)larındandır.
‘’Onları bırak; yesinler, yararlansınlar ve onları (boş) emel oyalayadursun. İleride bileceklerdir’’(Hud suresi 3.ayet)
Oruçlu ellerimizi semaya açıyor ve Rabbimize mazlumların nidasıyla şöyle sesleniyoruz:
 

- Ey Rabbimiz şüphesiz sen yapılan bu zulümlerden bı xaber değilsin. Ve biz biliyoruz ki sen mazlumların, mustazafların hamisisin. Mazlumlara yardım et, onları sahipsiz bırakma. Zalimlerin yeri de şüphesiz cehennemdir; zalimler için yaşasın cehennem.
Sonuç olarak: Ey zalimler vallahi bizi sabırla denerseniz; billahi karşınızda yine sabır göreceksiniz. Sözlerimizin sonu mazlum ve mustazafları yardımsız bırakmayan ve onları rahmetiyle destekleyen Allaha hamd etmektir.

 

Abdulvahhab Akkaya / Van - Yaş: 20


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir