• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Hacıveyiszade Hocaefendi vefatının 54. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Türk Anadolu Vakfı tarafından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi'yi vefatının 54. yılında anma programı düzenlendi.

 

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’nin İslam dininin yükselmesi için çalıştığını, yaşadığı döneme ve gelecek nesillere örnek olduğunu dile getirdi.

 

İl Müftüsü Şükür Özbuğday, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’nin bir gönül insanı olduğunu belirterek, vefatının ardından 54 yıl geçmesine rağmen hala unutulmadığını, sevgisinin giderek arttığını vurguladı.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Hacıveyiszade Hocaefendi’nin Konya’nın gönlünde, kalbinde, ruhunda adeta misyonuyla yaşamaya devam ettiğini belirterek, Konya’daki tüm evlerde sevgiyle, rahmetle yad edildiğini ifade etti.

 

Çocukların ve gençlerin doğru örneklerle yollarına devam etmesi gerektiğini kaydeden Akyürek, “Konya’mız Anadolu’nun medresesi olarak anılan, binlerce âlime ve Allah dostuna ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Gençlerimizin Konya’da yaşayan büyüklerimizin hayatını örnek olarak eğitim hayatlarına devam etmeleri gerekiyor” dedi.

 

Belediye olarak bir Mana Yıldızları Projesi yürüttüklerini ve Konya’da yaşamış büyük zatların tamamının mezarlarını, evlerini, yaşadıkları mekânları tespit ettiklerini belirten Akyürek, “Önemli bir bölümünü tespit ettik. Bunların tamamını restore edip yaşatılan yerler haline getirerek bir Mana Yıldızları Haritası’na bunu işleyeceğiz. Konya’mızı ziyaret eden bütün misafirlerimize bu haritayı takdim ederek ziyarete vesile olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

 

Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, Hacıveyiszade Hocaefendi’nin irfan ve hikmet geleneğinin önemli isimlerinden biri olduğunu, sadece Konya içen değil, Türkiye için çok değerli olduğunu dile getirdi.

 

Program yapılan konuşmaların ardından seslendirilen ilahilerle sona erdi.    (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir