• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Tarsus'ta Nusrat Mayın tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Nusrat Mayın Gemisi Kültür ve Çanakkale Parkında bir araya gelen Tarsus TÜRKAV ve Türk Eğitim-Sen’li bir grup, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Nusret Mayın Gemisi için kullandığı 'eski bir askeri gemi' ifadelerine tepki göstererek Özcan’ın özür dilemesi gerektiğini belirttiler.

 

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan TÜRKAV Tarsus Şube Başkanı Hasan Sarı, “Çanakkale savaşları denilince akla ilk gelen ve bu savaşların simgesi olan kahraman Nusrat Mayın gemisidir. 18 Mart Deniz Savaşı'nda dünyanın en büyük savaş armadasını batıran, Müttefik Komutanlarını şaşkınlığa uğratan, Türk askerine moral, Türk Milleti'ne sevinç kaynağı olan 26 mayınla bir yazgının değişmesine sebep olan bir kahramanlık destanıdır Nusrat Mayın Gemisi. Nusrat mayın gemisi ülkemizin makus talihini değiştiren, bir gecede onlarca mayın dökerek Çanakkale savaşının kazanılmasında kahramanlıklar gösteren, güvertesinde şehitler verdiğimiz gururumuzdur. O gemi, içerisinde şehitlerimizin ruhlarını ve anılarını taşımaktadır. Bu gemi Nusrat Mayın Gemisidir.” dedi.

 

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ve Türk Eğitim Sen camiası olarak Nusrat mayın gemisinin önemini kavrayamayan ve Nusrat’ı sıradan, “Eski Askeri Bir Gemi” olarak gören, esasında bu sözüyle Çanakkale mücadelesini itibarsızlaştıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan’ı kınıyor kendisini Aziz Şehitlerimizin hatırası adına özür dilemeye davet ediyoruz.” şekkindeki ifadelerle Başkan Özcan’ı özür dilemeye davet etti.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından, sendika üyeleri Çanakkale savaşında şehit düşen askerlerin ruhlarına Kur’an Kerim okuyup dua ettiler.   (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir