• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Atalay: Pakette Önemli Değişiklikler Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KIRIKKALE - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, bugün daha zenginleşen, hayat standardının yükseldiği, demokratikleşmenin arttığı, sivilleşen, millet iradesinin tamamen belirleyici olduğu bir Türkiye olduğunu ve bütün özgürlük alanlarında bir genişlemenin bulunduğunu söyledi.
 
Atalay, son zamanlarda yaşanan olayları herkesin bildiğini belirterek, "Bir koalisyon var. Büyük bir koalisyon. Yarısı dışarıda, yarısı içeride, uluslararası boyutları var. İçeride boyutları var ve bunların hedefi, Türkiye’de AK Partiyi zayıflatmak, AK Parti iktidarını düşürmek" dedi.
 
Her şeyin farkında olduklarını, bu konuların hepsinin ayrıntılı bir şekilde çalışıldığını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:
 
"Milletimiz bu konuyu iyi anladığı için de bunlar başarılı olamadılar. Bu bitti artık. Bu büyük hareket, AK hareket asla lekelenemez. Lekeletmeyiz. Bundan emin olun. Herkes bundan emin olsun. Bizim temel misyonumuzdur bunlar. Milletimiz bunun için güveniyor ve Allah’ın izniyle biz bu güveni asla sarsmayız. Hepimizin bireysel hayatımızda, görev hayatımızda en önemli hassasiyetimiz budur. Bizler hep kendimizden vererek, hizmet yürütürüz. Hep öyle olmuştur. Dolasıyla AK Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır.”
 
Pakette önemli değişiklikler var
 
Bazı savcı ve hakimlerin yerlerinin değişmesinin farklı şekilde yorumlandığını belirten Atalay, "Oralarda bir ekip vardı. Birbiriyle irtibatlı, adaleti sarsan, teraziyi doğru tartmayan bir ekip vardı. Çok büyük usul hataları ile yürüttüler ve bunlar tespit edildi. Bundan sonra inşallah yargı adaletli bir şekilde olup bitenleri değerlendirecek” diye konuştu. 
 
Atalay, TBMM’de 11 Şubat`ta Anayasa Komisyonu`nda Demokratikleşme Paketi`nin görüşülmeye başlanacağını belirterek, seçimden önce paketi çıkaracaklarını bildirdi.
 
“Türkiye’nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz”
 
Son dönemde hazırladıkları yargı ile ilgili bir paketin Adalet Komisyonu`nda 11 Şubat`ta görüşülmeye başlanacağına değinen Atalay, şöyle konuştu:
 
“O yargı paketi de çok önemli. Türkiye’nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz. Özel Yetkili Mahkemeleri tamamen kaldırıyoruz. Bu Özel Yetkili Mahkemeler, iyi açıklamak lazım birileri yanlış yorumlar yapıyor, Özel Yetkili Mahkemeler aslında Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamıdır. Biz geçici bir dönem için onları korumuştuk. Mevcut davalar bitsin sonra bunu kaldırırız diye, şu anda kaldırıyoruz. Zaten her Özel Yetkili Mahkeme, bir ağır ceza mahkemesidir. Sadece ona özel davalar verilmiştir. Şimdi bütün ağır ceza mahkemeleri o tür davalara bakacak. Hangi ildeyse, neredeyse onlar bakmış olacak. Bu Türkiye’nin yargı alanında daha bir normalleşmesidir. Bizim 11 yıl en önemli çabamız Türkiye’yi normalleştirmek olmuştur ve o çabamız devam ediyor. Bu son gelişmeleri de bir anlamda biz fırsata dönüştürdük, ekip olarak iyi çalıştık ve yine demokratik motifleri ağırlıkta olan yeni bir paketi çıkarttık. Burada tutuklamalar 5 yıla iniyor. Şu anda 10 yıl. Şöyle düşünün bir dava 5 yıl sürüyor, 5 yıl o kişi tutuklu, dava sonuçlanmıyor. Tutukluluk bir tedbirdir, bir ceza değildir."
 
Pakette çok önemli değişikliklerin bulunduğunu vurgulayan Atalay, "Önemli değişiklikler var, telefon dinlemeleri ile ilgili. Büyük bir kaygı alanı oldu, insanlar, ilgili, ilgisiz herkes `telefonum dinleniyor` diyor. Bunlara son vermek için çok özel maddeler getirdik bu pakette. Hem illegal şekilde bu işleri yapanların cezalarını arttırdık 4 yıla kadar hem de yargıda dinlemeyi artık öyle şüphe falan değil delile bağlayacak, mahkeme delile bağlayarak ve ağır ceza da buna karar verecek. Bütün bunları bu yasanın içerisinde getiriyoruz" dedi.
 
AA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir