• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...

İZMİR - MÜSİAD İzmir Şubesi ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Bölge Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin sertifika töreni, MÜSİAD’lı üyelerin katılımı ile MÜSİAD İzmir Şubesi’nde yapıldı.

 

Sertifika töreninde konuşan MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, işsizliğin azalmasının en önemli alternatiflerinden birinin gençlerin girişimci ruhunu ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti.

 

Gençlerin hayal etmesine olanak sağlanmasının, kendi ayakları üzerinde duracak özgüveni onlara aşılamanın öneminden bahseden Ülkü, bu tür programlar ülkemizde de cesaret dolu yeni bir bakış açısının oluşmasına da katkıda bulunduğunu ve istihdam sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli ise, “MÜSİAD önemsediğim sivil toplum kuruluşları arasında yer almaktadır. Çünkü MÜSİAD sadece konuşmuyor. Konuştuğu ve ortaya koyduğu projelerin içini dolduruyor. Bunu da yayınladığı ekonomi bültenlerinde raporlarında görüyoruz. MÜSİAD söylediği ve yaptığı çalışmalarla diğer sivil toplum kuruluşlardan ayrı. Bende sivil toplum kuruluşları çalışmalarına vakıfım.” diye konuştu.

 

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Bölge Müdür Oğuz Kılınç yaptığı konuşmada, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmak amacıyla yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin tamamlayan girişimcilerin, işletmesini kurup Girişimcilik desteğinden yararlanan girişimciler aynı anda KOSGEB’in diğer destek programlarından da yararlanabildiklerini söyledi.

 

Genç girişimciler,  KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikalarını, AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, KOSGEB Kuzey Hizmet Merkez Müdürü Oğuz Kılınç ve MÜSİAD İzmir şube başkanı Ümit Ülkünün elinden aldı.

 

Törenin sonunda günün anısına MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Ak Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli’ye Çini işlemeli bir tabak hediye ederken, KOSGEB Kuzey hizmet merkez müdürü Başkanı Oğuz Kılınç’a ise plaket verildi. (İlyas Yıldız – İLKHA)