• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kurtarın` Dediği Çocuk Yolda Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali’de incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
“Burada bugüne kadar görmediğim bir felaket tablosu var. Darfur kamplarını da dolaşmıştım. Buranın daha büyük bir felaketle iç içe olduğunu gördüm. Özellikle insanlar sağlık tehdidiyle karşı karşıya. Sesinizi daha yakından işitmek için buradayız. Bu ziyaret vesilesiyle buradaki durumu dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu Türkiye’nin sorunu değil, bu bir insanlık sorunudur.

Yardımlar konusunda beklentilerimiz büyük ama beklentilerimizin karşılığını bulamadık. Burada asıl olan insani değerlerin ve vicdanların test edilmesidir. Burada yaşanan dram uygarlığın, çağdaş değerlerin test edilmesidir. Dünya bu testi başarıyla atlatmak zorundadır. İnsanların şeref ve hassasiyeti için herkes bu testi başarıyla geçmek zorundadır. Somali’den yüreklerin kan ağladığı bu topraklardan tek tek bütün insanlar, tek tek bütün vicdanlara seslenmek istiyorum. Dünyanın geri kalan anne ve babalara seslenmek istiyorum.

Lütfen parklarda gülerek oynayan çocukların hakkının buradaki çocuklar için de geçerli olduğunu unutmayın. Yavruların açlık ve susuzluktan düştükleri hali gördük. Tedavi edilmesini istediğimiz o yavrulardan biri yolda vefat etti. Somalili anne ve babaların yürekleri yangın yeri. Bu yangını söndürmek aslında mümkün. Türkiye olarak dünyadaki ülkeler buna ne der diye beklemiyoruz. Ayni ve nakdi olarak gereken yapılacak.

ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir