• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Kalitesiz yakıt hava kirliliğine yol açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde kalitesiz yakıt kullanılarak yakılan kaloriferden yayılan duman, hava kirliliğine yol açıyor. Hava kirliliğinden ise en çok silikozis ve astım hastaları etkileniyor, öyle ki birçok hasta dışarıda dolaşmaktan zorluk çekiyor.

 

Belediye ekiplerinin yeterli denetlemediği iddia edilen kalorifer kazanlarında ise kalitesiz kömürün yanı sıra plastik gibi çevreye zarar verecek yakıtların kullanıldığı belirtiliyor.

 

Duruma tepki gösteren ilçe halkından Ayetullah Bingöl, "Kalorifer dumanı bazen ilçeyi  tamamen kaplıyor, ben çarşıda geçtiğim vakit boğazım tamamen kapanıyor, nefes alamaz hale geliyorum. Ben bu durumu yaşarken astım hastaları ve Silikozis hastaları ne yapıyor onu merak ediyorum, yetkililer bir an önce bacalarında çok duman çıkan yapıları denetlesinler" şeklinde konuştu.

 

Silikozis hastası A.K ise,  "Ben silikozis hastasıyım, akciğerlerim sorunludur. Yetkililerin kalorifer dairelerini denetlemeli ve hava kirliliğinin önüne geçilmelidir" dedi. (Bülent Temiz-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir