• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
HÜDA PAR Kovancılar ve Palu belediye başkan adaylarını tanıttı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR),  Kovancılar ve Palu ilçelerinin adaylarının tanıtımını yaptı. Her 2 ilçede de halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım ve seçim büro açılışına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin katıldı. Parti üyeleri, gönüllüleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen programda sırayla Kovancılar ile Palu aday tanıtımı yapıldı.
 
İlçe girişlerinde kalabalık araç konvoyuyla çarşı merkezlerinden geçen partililer seçim bürolarına geçti. Her 2 ilçede de Kur-an`ı Kerim tilavetiyle başlayan aday tanıtım programında ilçe belediye başkan adayları kısa birer konuşma yaptı.
 
“İdare makamlarına talip olmak peygamberi bir sorumluluktur”
Tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin belediyeciğin peygamberi bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Hz Yusuf’un hayatından da örnekler veren Şahin, Hz Yusuf’un uğradığı zulümden sonra zindandan çıkartılarak hazineden sorumlu vezir yapıldığını ve içerisinde bulunduğu toplum ile kralın hidayetine vesile olduğunu söyledi.
 
Belediyelerin önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Şahin, "Siz evinizde çalıştıracak bir elaman almadan önce ahlaklı mı, ahlaksız mı? Hırsız mı, değil mi? Bana ve aileme zarar verir mi? diye araştırır, ahlaksız olanı evinize sokmazsınız. Belediyeler, benim ve sizin evinizden daha önemlidir. Bundan dolayı belediye seçimlerinde seçeceğiniz adayın da, toplumun ahlakını bozar mı bozmaz mı? Diye sorgulamak zorundasınız."dedi
 
Kürt halkının mücadelesini verdiklerini ifade edenleri eleştiren Şahin,"Kürt halkının gençlerini esrar müptelası kılıyorlar. Uyuşuk bir gençlik yetiştiriyorlar. Fuhşu ve ahlaksızlığı yaygınlaştırıyorlar. Kürt halkı yıllarca devlet zulmü gördü. Bugün de kimilerinin istismarına uğruyorlar." şeklinde konuştu.
 
“Belediyeler halkın malının çarçur edildiği yerler değildir”
Kovancılar aday tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Kovancılar Belediye Başkan Adayı Yusuf Yüksel ise yanlış belediyecilik uygulamalarına dikkat çekti. Hesap sorulur, denetlenebilinir, şeffaf bir belediyecilik anlayışını getireceklerini söyleyen Yüksel, "Belediyeler halkın malının çarçur edildiği yerler değildir. Hele hele makam mevki yeri hiç değildir. Adam kayırmacılığın, yandaş candaş yeri de değildir. Partizanlık yeri, parti propagandalarının yapıldığının yapıldığı yeri de değildir. Belediyeler hizmet yerleridir. Hizmet ve gerçek adaletin sağlanacağı yerlerdir. Adaletin bütün halka eşit bir şekilde dağıtılması için gerçek sahibine sahip olması gereklidir.” dedi.
 
Yüksel, HÜDA PAR olarak çok ciddi hizmetler yapmaya talip olduklarını, toplumun huzur ve barışı için çalışacaklarını kaydetti.
 
Palu Belediye Başkan Adayı Hasan Şahin: “Siyaset kirletilmiş”
 
Daha sonra Palu belediye başkan adayı tanıtımı için Palu ilçesine geçen HÜDA PAR heyeti, burada da büyük bir kalabalıkla karşılandı.
 
Programda konuşan Palu Belediye Başkan Adayı Hasan Şahin ise, siyasetin kirletilmiş olduğunu ifade ederek, “Hayatın çeşitli alanları vardır. Bunlardan bir tanesi de siyasettir. Siyasetimizi kirlettik, eğitimimizi kirlettik, sosyal hayatı, içtimai hayatımızı kirlettik. Tamamen ahlaktan yoksun hale geldik. Niçin! Hayatın Allah ile olan bağını kopardığımız içindir. Siyasetin de, içtimai ve sosyal hayatın kirlilikten kurtulabilmesi için yönetime ehil insanların geçmesi gereklidir.” şeklinde konuştu.
 
Peygamber efendimizin hadisinden örnek vererek, konuşmasına devam eden Şahin, bir toplumun bozulmasında 2 sınıf insan rol oynar. Biri ulemadır, diğeri ise idarecilerdir. Eğer idareciler sorumluluğunun bilincinde olmazsa toplum ifsat olur fesada uğrar.
 
Bizler yanlış yaptığımızda Allah`a hesap vereceğimize iman etmiş kişileriz. Onun için dürüstlükten, doğruluktan ayrılmayacağız.  Halka hesap vereceğiz hesap. Palu Belediyesinin bir yıllık bütçesinin geliri-gideri ne kadar, bileniniz var mı? Hiç kimse yok, ama biz hesap vereceğiz. Belediyenin 5 kuruşu bizim cebimize değil; mazlumun, yoksulun ve yetimin cebine girecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."dedi
 
“Şeyh Said`in yolundan gidiyoruz”
Palu`da da ilçe belediye başkan adayının konuşmasından sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin kısa bir konuşma yaptı. Türkiye için Palu`nun önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Şahin, Şeyh Said kıyamına temas ederek şöyle devam etti: "Şeyh Said`e İngiliz ajanı, İngiliz uşağı dediler, diyorlar. Şeyh Said`in taraftarlarına, bunlar halkın malını yağmaladılar, tecavüz ettiler, diye mahkeme önüne çıkarttılar. Aslında kendi adamlarını Şeyh Said`in adamlarının kılığına sokarak bunları yapmışlardı. Bu gün de şeyh Said`in yolundan gidenler var. Bundan dolayı bedel ödüyorlar.“ dedi.
 
Halka 3 vaatte bulunan Şahin,"Biz size yalan söylemeyeceğiz, biz sizin malınızı yemeyeceğiz, biz size ihanet etmeyeceğiz. Bunlar yeter, gerisi zaten gelecektir. 90 yıldır Kemalizm’in değiştiremediği Kürt halkını Apoizmle değiştirmeye çalışıyorlar. Bunlara Müslüman halk olarak, Şeyh Said`in torunları olarak bizler, dur diyeceğiz. Oyunları bozacak, hesapları alt üst edeceğiz inşallah." ifadesini kullandı.
 
Yapılan ikramların ardından aday tanıtım ve seçim büro açılışları sona erdi.
 
(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir