• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Kilis`ten Suriye`ye 26 TIR yardım daha gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı organizasyonunda "Sana İhtiyacım Var" kampanyasına destek amacıyla 21 tır un ve 5 TIR gıda yardımı Suriye`ye gönderildi.
 
Kilis`te İHH yardım deposu önünde toplanan un ve gıda yüklü 26 TIR, Öncüpınar Sınır Kapısı`nda yapılan işlemlerin ardından Suriye`ye geçiş yaptı.
 
İHH Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 500 ton un ile gıda malzemelerinden oluşan yardımı Suriye`ye gönderdiklerini söyledi.
 
Human Appeal adlı kuruluşla işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonun, "Sana İhtiyacım Var" kampanyasına destek amacıyla yapıldığını ifade eden Yemelek, "Suriyeli kardeşlerimizin bize ihtiyacı var.
 
Bu kampanyaya destek amacıyla Suriye`ye Esselame sınır kapısından 26 tır gönderdik. Suriye`de bazı bölgelerde un sıkıntısı yaşandığı için yardımların çoğunluğu unlardan oluşuyor" dedi.
 
Suriye`de ekmek fiyatlarının yüksek olduğu için fırınlara un bağışı yaparak fiyatı aşağıya çekmeye çalıştıklarını dile getiren Yemelek, "Bir de Türkiye sınırına yoğun göç yaşanıyor.
 
Bu nedenle oradaki insanların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Genel olarak yardımları Halep merkez ve çevresine gönderiyoruz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir