• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
SP: "Dış politikada yanlış yapıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yerel seçimler kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, il seçim karargâhında bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım, Hükümetin dış politikası ile eğitim politikasını eleştirdi.

 

Hükümetin dış politikadaki icraatlarının yanlış olduğunu dile getiren Yıldırım, Irak’ta, Afganistan’da, Libya ve Suriye’de batı ile hareket etmesinin İslam âlemine çok zarar verdiğini söyledi.

 

Türkiye’nin Suriye politikasını da eleştiren Yıldırım, “Batılılar tek kurşun bile atmadan ve hiçbir masrafa girmeden Türkiye’ye Ortadoğu’da sanal bölgesel güç olma modeli vererek, Suriye’de 150 binden fazla insanın ölmesine, 2 milyon insanın vatanlarını terk etmesine sebep olmuştur. Bütün bunların yanı sıra Suriye’de bulunan Hamas’ın siyasi karargâhı oradan kovulmuş ve böylece Suriye İsrail’in arzı mevud toprakları içerisinde yutabileceği yumuşak lokma haline getirilmiştir. Şimdi de Cenevre’deki çözüm arayışları ile üçe bölünmek üzere hazırlıklar yapılmaktadır. Yine kazanan İsrail ve batılılar olmuş, kaybeden Suriye Müslümanları, aldatılan ve kullanılan ise Türkiye olmuştur.” diye konuştu.

 

Başbakanın Müslüman Mısır halkına ısrarla batılıların teklif ettiği Laikliği uygulama tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, “Batılıların bu teklifini ihvan ve Mısır halkı hiç tereddütsüz reddetmiştir. Ardından Mısır'da İsrail, Batı ve Arap Birliği destekli askeri darbe yapılarak Arap baharı – Arap kışına döndürülerek, Gazze ölüme terk edilmiştir.” dedi.

 

AB’nin dayattığı İslam dışı liberal eğitim politikaları neticesinde gençliğimiz milli ve manevi değerlerden uzak yetiştirildiğine dikkat çeken Yıldırım, bu durumdan gençliğin büyük zarar gördüğünü söyledi.  (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir