• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Mısır`da Darbe karşıtı tutuklu kadınlara işkence iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Darbe Karşıtı Kadın Hareketi, gözaltında tutulan kadınları kadınların başörtülerinin çıkarıldığı, zincir, cop ve sopalarla dövüldükleri ve fiziki olarak taciz edildiklerini söyleyerek, söz konusu eylemleri kınadı.

Darbe karşıtı kadınlar, hapishane yönetiminin kadınları zorla bekaret ve gebelik testinden geçirdiğini, şiddete uğrayan bazı kadınlar için alınan tıbbi raporların bulunduğunu söyledi.

Grup, özellikle Ekim ayında gösteri yasasının kabul edilmesinden sonra gözaltına alınan kadınlara şiddet uygulandığını dile getirerek gayri meşru İçişleri Bakanlığı mensuplarının suç işlediğini savundu.

Açıklamada, mahkemelerin kadınlara ağır para cezaları verdiği, gözaltına alınanlardan çoğunun öğrenci ve 18 yaşının altında olduğu kaydedildi.

Hareket, askeri darbenin ardından, insan hakları konusunda ülke tarihindeki en kötü dönemin yaşanmakta olduğunu söylüyor.

Gayri meşru İçişleri Bakan Yardımcısı Tümgeneral Ali Demirdaş, Darbe Karşıtı Kadın Hareketi`nin dile getirdiği hususların doğru olmadığını söyleyerek, Mısır hapishanelerinde evrensel insan haklarına uygun davranıldığını, şiddet ve kötü muamelenin olmadığını savundu 

Bu haberler de ilginizi çekebilir